Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ειδική άδεια σε εργαζόμενους με παιδιά που νοσούν

 

«Κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με παιδιά θετικά στον covid-19

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω μεγάλης έξαρσης της πανδημίας covid-19 και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Στις πρώτες ήδη δύο ημέρες λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές  25.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19. Οι επιστήμονες εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή τρίτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και την έκτη σε θανάτους. Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόβλεψη για τους γονείς που εργάζονται και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν. 

Με πρωτοβουλία των Τομεαρχών Υγείας, Εργασίας και Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανδρέα Ξανθού, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Νίκου Φίλη κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία για την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζομενους γονείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19. Αυτό είναι αναγκαίο αφενός για την προστασία και περίθαλψη στο σπίτι των παιδιών που νοσούν και αφετέρου για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας. Προτείνεται επίσης η πρόβλεψη ειδικής άδειας απουσίας των εκπαιδευτικών με ένα υποκείμενο νόσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου