Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Έρχεται το 1ο “Women in Rail Award”. Έως τις 17 Ιανουαρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων, ο σιδηρόδρομος με την υποστήριξη της Πλατφόρμας Γυναικών στις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέσπισε το πρώτο «Women in Rail Award» για να τιμήσει τις προσπάθειες και την προώθηση εργασίας των γυναικών στον κλάδο.


Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ο σιδηρόδρομος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ιδίως με τη γήρανση του εργατικού δυναμικού και τη συνολική έλλειψη προσωπικού.

Επίσης, είναι ένα αρκετά ανδροκρατούμενο επάγγελμα, με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν μόλις το 20% περίπου του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Το βραβείο «Women in Rail» απευθύνεται και είναι ανοιχτό σε κάθε ομάδα, εταιρεία, οργανισμό ή άτομο από τον σιδηρόδρομο, ενώ οι υποψηφιότητες μπορούν να προέρχονται από τους ίδιους τους υποψηφίους ή τυχόν ενδιαφερόμενους οργανισμούς και εταιρείες που έχουν επηρεαστεί ή εμπνευστεί από το έργο του υποψηφίου.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση: wirawards@cer.be, ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου 2022.

Η τελετή βράβευσης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2022.

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι κάτωθι:

Καλύτερος εργοδότης

Βέλτιστη πρωτοβουλία κατά της παρενόχλησης

Καλύτερη ένταξη στο χώρο εργασίας

Βραβείο Rising Star

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου