Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Κυνικός ο Κωστής Χατζηδάκης: «Δίκαιο» το κόψιμο των συντάξεων χήρων και αναπήρων

«Ο κ. Τσακλόγλου εφαρμόζει τον νόμο» - Να βγει και από πάνω επιχείρησε προκλητικά ο υπουργός Εργασίας

Με απίστευτο κυνισμό, ο Κωστής Χατζηδάκης προσφέρει πλήρη κάλυψη στον υφυπουργό του Π. Τσακλόγλου

και αποδεικνύει ότι ήταν σε γνώση και έγκρισή του η πρωτοφανής εγκύκλιος παραμονές Πρωτοχρονιάς που καταδίκασε σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες από τους πιο αδύναμους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανάπηρους και τις χήρες/ους, όπως αποκάλυψαν πρώτοι σε αποκλειστικό τους ρεπορτάζ το avgi.gr 


Ο κ. Τσακλόγλου εφαρμόζει τον νόμο - το σημειώνουν και τα ίδια τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δήθεν περικοπές σε όσους παίρνουν μαζί αναπηρική και σύνταξη χηρείας, δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.


Ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι υπάρχει νομοθεσία εδώ και χρόνια - «με τον νόμο Κατρούγκαλου και στη συνέχεια με τον νόμο Βρούτση - η οποία κάνει λόγο για μία εθνική σύνταξη» και υποστήριξε ότι, σε όλη την Ευρώπη όπου υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα, μία εθνική σύνταξη υπάρχει.

«Αυτό το σύστημα αναπαρήχθη και στην Ελλάδα και αυτό ζητάει ο κ. Τσακλόγλου να εφαρμοστεί από τις αρμόδιες αρχές του ΕΦΚΑ. Τι θα μπορούσε να πει; Θα μπορούσε να πει ότι πρέπει να γίνει παραβίαση του νόμου; Ας μας το πουν αυτοί οι οποίοι αυτήν την ώρα διαμαρτύρονται», συνέχισε χαρακτηριστικά. «Δεν μιλάμε για τις ανταποδοτικές συντάξεις, μιλάμε για την εθνική σύνταξη» χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για το «μαχαίρι» στις αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Αυτό προβλέπεται πανευρωπαϊκά. Στην Ελλάδα αυτό προβλέπει η νομοθεσία και διερωτώμαι πως κάποιος ζητά από έναν υφυπουργό να παραβιάσει τη νομοθεσία», επέμεινε ο υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επιχείρησε να βγει και από πάνω ερωτηθείς για την εγκύκλιο που εκδόθηκε, μετά τον νόμο Κατρούγκαλου το 2016, «που έλεγε ότι δεν κρινόταν σκόπιμο να προχωρήσουν οι νέες μειώσεις και την οποία σεβάστηκαν όλοι οι μετέπειτα υπουργοί Εργασίας».

«Εάν υπήρξαν εγκύκλιοι προς άλλη κατεύθυνση, προφανώς ήταν έξω από το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Αυτό είναι τελείως σαφές και δεν ξέρω, εάν εθιμικώ δικαίω θέλουμε να έχουμε μια “άλφα” νομοθεσία, αλλά να εφαρμόζουμε μια “βήτα” [...] Και δεν ξέρω πόσο δίκαιο είναι να υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων. Δηλαδή να υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι παίρνουν μια εθνική σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά να υπάρχουν και άλλοι δίπλα, που, λόγω διαφόρων “παραθύρων”, να μπορούν να παίρνουν δύο εθνικές συντάξεις. Πόσο δίκαιο είναι αυτό και πόσο η συντριπτική πλειονότητα όσων μας ακούνε αυτήν την ώρα μπορεί να συμφωνεί με τέτοιου είδους λογικές», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Εντέχνως ωστόσο ο υπουργός Εργασίας παρέλειψε να πει ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση της ΝΔ, «δίκαιο» είναι όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις από πολλαπλά δικαιώματα (χηρείας και αναπηρίας, χηρείας και γήρατος) να έχουν μείωση στις συνταξιοδοτικές απολαβές τους από λίγα ευρώ έως και 268 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ύψος των συντάξεων και την αναλογία του υπολογισμού της (δεύτερης) Εθνικής Σύνταξης. Αυτούς αφορά  η αιφνιδιαστική μείωση των συντάξεών τους, που όπως κατήγγειλε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πέρασε «στα μουλωχτά» από τον Π. Τσακλόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου