Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών: «Δωρεάν PCR τεστ για όλους»

 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα η οποία ακολουθεί τη μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Ο, έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των αναγκών για το διαγνωστικό έλεγχο μέσω PCR.


Τα τεστ αντιγόνων (rapid test) για τον SARS-CoV-2 είναι λιγότερο ευαίσθητα στην νέα μετάλλαξη, όπως προειδοποίησε χθες ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και όπως παρατηρούμε οι υγειονομικοί και στην πράξη. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν κάποιος ή κάποια έχει μολυνθεί από την Ο.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με ουρές ανθρώπων να περιμένουν έξω από κέντρα υγείας προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος, τα ραντεβού που έχουν εξαντληθεί, η πρόσβαση μόνο στους έχοντες και έχουσες ΑΜΚΑ, το δυσβάσταχτο κόστος του τεστ στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η απεγνωσμένη παρουσία του κόσμου στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών προκειμένου να διαγνωστούν, έχουν δημιουργήσει ένα χάος που δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα.

Αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις πρέπει να σταματήσουν για όλους τους ασθενείς. Απαιτούμε:

Συνταγογράφηση του PCR test όπως ακριβώς γίνεται με κάθε άλλη διαγνωστική εξέταση.

Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στην επείγουσα αυτή συνθήκη.

Πλαφόν στο κόστος του PCR test στα ιδιωτικά.

Εξασφάλιση της δυνατότητας διαγνωστικού ελέγχου και στους συμπολίτες μας που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιου είδους ανισότητες στην πρόσβαση των ανθρώπων στις υπηρεσίες υγείας σε κατάσταση πανδημίας.

Σας καλούμε να λύσετε άμεσα αυτό το ζήτημα ευθύνης του Υπουργείου Υγείας.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου