Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ιταλία : Διαμαρτυρία των μηχανοδηγών για τους νέους κανόνες για τον Covid και την επιτήρηση τους.

Το σοβαρό επεισόδιο στην περιοχή της  Mantua, όπου συνοδός αμαξοστοιχίας δέχτηκε επίθεση απο επιβάτη για την τήρηση των νέων κανόνων για τις μάσκες   Ffp2 δεν μπορεί να αγνοηθεί απο την Κυβέρνηση. Πρέπει άμεσα να λήξει το χάος που έχει προκληθεί με τα νεες προβλέψεις για τον Covid, θέτοντας ως  προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων που πολλές φορές κινδυνεύει καθώς καλούνται να εκτελέσουν αρμοδιότητες που δεν είναι καν δικές τους, τονίζει ο Γραμματέας του FAST Confsal  Vincenzo Multari, μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στην γραμμή Mantua-Modena.

Αυτό που συνέβη στον σταθμό του Κάπρι.με την επίθεση ομάδας νεαρών σε συνοδό αμαξοστοιχίας καθώς  δεν ήθελαν να εφαρμόσουν τον Νόμο για τις μάσκες Ffp2, αλλά και η αδυναμία της αστυνομίας να ηρεμήσει τα πνεύματα σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της αναχώρησης της αμαξοστοιχίας, δεν αποτελούν δυστυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Με την θέσπιση των νέων μέτρων λάβαμε πολλές αναφορές για περιστατικά που ήταν μη διαχειρίσιμα και επιβάτες εκτός ελέγχου που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί αμαξοστοιχιών, ενώ οι αρμοδιότητες για αυτά ανήκουν στις δημόσιες αρχές προστασίας. 

Ο σκοπός της αντιμετώπισης της μετάλλαξης Omicron και του 4ου κύμματος πανδημίας, με τα μέσα και τα εργαλεία που προτείνει η Κυβέρνηση και η Επιστημονική Κοινότητα είναι κοινός, καταλήγει ο Γραμματέας του FAST, αλλά δεν μπορεί την ίδια ώρα να δεχτούμε ότι το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα, χωρίς την προστασία του Κράτους και των αρμόδιων αρχών.

Είναι απαραίτητο να εντοπιστούν άμεσα οι καταλληλότεροι τρόποι για τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, να διενεργηθούν αποτελεσματικοί έλεγχοι για την τήρηση των νέων διατάξεων κατέληξε ο συνάδελφος συνδικαλιστής μηχανοδηγός. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου