Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Π.Ε.Π.Ε. : Μαύρη σελίδα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο

ΣΥΝΕΠΕΣ στην  διαχρονική στάση του το Σωματείο των μηχανοδηγών με Δελτίο Τύπου αναφέρετε σε όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Αναλυτικότερα η Π.Ε.Π.Ε. αναφέρει : 

Η κατάσταση που βιώσαν τις τελευταίες 2 μέρες χιλιάδες επιβάτες με την κατάργηση επιβατικών
δρομολογίων λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και σημαντικές καθυστερήσεις, αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.


Αποτελεί το επιστέγασμα και την τελειωτική πράξη επιβεβαίωσης της απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ασκήθηκαν και σαν κύριο στόχο είχαν και έχουν την ιδιωτικοποίησή ΚΑΙ της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.


Χιλιάδες επιβατών βίωσαν απίστευτη ταλαιπωρία, ταξιδεύοντας με το μέσο το οποίο άλλοτε αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση μεταφοράς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και παρέμενε κλειστό στην Νότια Ελλάδα για σχεδόν 2 μέρες.


Οι Μηχανοδηγοί τις τελευταίες ημέρες υπερέβαλλαν για άλλη μια φορά εαυτόν, εργαζόμενοι σε εξαντλητικές συνθήκες, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αγωνιζόμενοι με άνισους όρους για τη διαφύλαξη και προάσπιση της αξιοπιστίας του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κυκλοφορίας.


Δυστυχώς, το φιλότιμο και η αυταπάρνηση των εργαζομένων ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ.


ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία να ΑΝΑΛΑΒΕΙ την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην απαξίωσή του, καθώς και να διερευνήσει όσα συνέβησαν την Δευτέρα και Τρίτη 24-25 Ιανουαρίου από ένα καιρικό φαινόμενο που είχε -με ακρίβεια- προβλεφθεί.


Για το σκοπό αυτό και έχοντας διαβλέψει τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης, σαν Σωματείο, έχουμε ζητήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείο  Μεταφορών, που –άγνωστο γιατί- επιλέγει να μην ακούει τις αλήθειες από όσους εργάζονται καθημερινά στο πεδίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου