Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Η Π.Ο.Σ. να σεβαστεί την δημοκρατία και το αίτημα της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

 Το στέκι της έλξης έχει κατά καιρούς ασκήσει (και ασκεί) δριμεία κριτική στην παράταξη της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών καθώς ο προσανατολισμός της ηγεσίας της και η συμπόρευση της με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ ήταν χαρακτηριστικό
γνώρισμα της απο το 2013 και εντεύθεν. 

Δεν γνωρίζουμε αν η τελευταία αλλαγή στην ηγεσία της ΔΕΣΚ θα αλλάξει την στρατηγική της, ούτε αν ισχύουν τα όσα λέγονται στους διαδρόμους για κορυφαίο συνδικαλιστή που "διεγράφη απο το κόμμα" γιατί δεν είχε "ταξικό" προσανατολισμό η δράση του, αλλά θύμιζε λογικές παλαιοκομματικού συνδικαλισμού (των τοπικών και της συνδιαλλαγής με την εργοδοσία) . 

Αν ισχύει, δικαιωνόμαστε απόλυτα. ΑΝ μάλιστα ισχύουν και τα όσα μαθαίνουμε ....(άνευ σχολίου).

Φυσικά δεν μας πείθει σε καμία περίπτωση η τοποθέτηση της ΔΕΣΚ ότι "τάχα" υπάρχει σύμπλευση του Δικτύου Σιδηροδρομικών με την ΔΑΚΕ ή την ΠΑΣΚ.

Πρόκειται για τους γνωστούς συμψηφισμούς της ΔΕΣΚ,  που θέλουν να αποκρύψουν την αλήθεια. 

Αυτό όμως που θεωρούμε δίκαιο και δημοκρατικό , οφείλουμε να το καταγράφουμε.  Γιατί εδώ στο στέκι της έλξης δεν κρυβόμαστε.

Τι λέει η ΔΕΣΚ

Η ΔΕΣΚ κατήγγειλε ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της δεν καλούνται σε συναντήσεις της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με αρμόδιους φορείς. Δηλαδή οι εκπρόσωποι της σε ένα κορυφαίο δευτεροβάθμιο Όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων αποκλείονται, παρότι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους τους έχουν δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών.

Η πραγματικότητα 

Η ΔΕΣΚ μετά απο πρόταση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ) δεν συμμετάσχει στο Προεδρείο της Π.Ο.Σ.  γιατί το Καταστατικό της Π.Ο.Σ. δίνει αυτήν την δυνατότητα. 

Το ίδιο καταστατικό επικαλέστηκε πολλές φορές στο παρελθόν η ΔΕΣΚ και οι εκπρόσωποι της,  για να κάνουν "συνδικαλιστικά παιχνίδια"  σε συνεργασία με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ σε βάρος του Δικτύου Σιδηροδρομικών. Τώρα αυτή η τακτική της γύρισε "μπούμερανγκ" καθώς ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ τους γύρισαν την πλάτη.  

Η αλήθεια που κρύβει εσκεμμένα  η ΔΕΣΚ 

Την θέση της ΔΕΣΚ στο Προεδρείο κατέλαβε η πρώτη παράταξη (ΔΑΚΕ)  και όχι το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που έχει  2 θέσεις σε αυτό, όσες είχε δηλαδή και πριν το τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση της ΔΕΣΚ, αλλά επιτέλους οι εκπρόσωποι της ας πούν και την αλήθεια. Κουράζουν και απαξιώνονται. 

Στην ουσία. 

Η μη συμμετοχή της ΔΕΣΚ στις συναντήσεις της Π.Ο.Σ. είναι λάθος. Είναι αντιδημοκρατική πρακτική.  Και πρέπει να αλλάξει αυτή  η λογική άμεσα και εκπρόσωπος της να συμμετέχει στις συναντήσεις της Ομοσπονδίας.

Άλλωστε η Ομοσπονδία στο παρελθόν έχει κάνει "μεγάλες υπερβάσεις" για να χωρέσει κόσμο στις συναντήσεις της με φορείς. 

Κανείς απο εμάς δεν ξεχνά ότι  ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ και ΔΕΣΚ, μέχρι και "Επίτιμο" στο Προεδρείο έβαλαν το 2016, γνωστό συνδικαλιστή που είχε διαχωρίσει την θέση του απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών ενώ είχε εκλεγεί με αυτό στο ΔΣ της Π.Ο.Σ., και με προφανή στόχο   να κάνουν ζημιά σε αυτό.

Και τον καλούσαν σε συναντήσεις και του έδιναν τον λόγο και τον είχαν κάνει και ¨τοτέμ"

Επίσης η ΔΕΣΚ συμμετέχει και οργάνωσε διάσπαση επιχειρησιακού Σωματείου σε εταιρεία ΜΑΖΙ με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ. Και σήμερα συμπορεύεται μαζί τους σε αυτό. 

Βέβαια αυτά η ΔΕΣΚ τα ξέχασε, ενώ θέλει να ξεχάσει  και την "συνεργασία" με γραφικούς κτλπ. 

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. 

Και γράφουμε πάντα αυτό που πιστεύουμε. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αλήθεια»σύντροφοι», τον διέγραψαν ; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου