Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Π.Ε.Π.Ε. Στην Λάρισα η συνεδρίαση του ΣτΑ

Στην Λάρισα στις 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του συμβουλίου των αντιπροσώπων του Σωματείου μας. Η φετινή συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς

η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην Hellenic Train βρίσκεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια (και μετά το 2015) στην μετενέργεια. 

Υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο των μηχανοδηγών είχε επισημάνει τον κίνδυνο αυτό με επιστολή του, ενώ αναγκάστηκε -διαβλέποντας την καθυστέρηση- να ζητήσει από την Hellenic να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στις συζητήσεις μέχρι σήμερα δεν έχουν μέχρι στιγμής  κρατηθεί πρακτικά, σε αντίθεση με ότι γινόταν στην διαπραγμάτευση του 2018 και 2020.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου