Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Π.Ο.Σ. Η υγεία δεν μπορεί να παρέχεται από εργολάβους και ιδιώτες.

Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Σ. για το Νομοσχέδιο που ψηφίζει η Κυβέρνηση και ιδιωτικοποιεί το Ε.Σ.Υ. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς στηρίζει τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει Σωματεία των Υγειονομικών υπαλλήλων
για σήμερα 11.00’ έως 15.00’, συμμετέχοντας και στη συγκέντρωση στη Βουλή στις 13.00’.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους καθώς προωθείται προς ψήφιση ένα Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περεταίρω το Εθνικό Σύστημα, δίνοντας τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα Νοσοκομεία. Αυτές οι ρυθμίσεις θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας.

Είμαστε δίπλα τους γιατί τα αιτήματά τους είναι δίκαια. 

Η δημόσια υγεία είναι για ΟΛΟΥΣ. Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων ή οι καταργήσεις τους δεν θα βοηθήσουν την κοινωνία. Το έργο που επιτελούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είναι λειτούργημα, κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η κοινωνία χρειάζεται ισχυρή δημόσια υγεία και πρόνοια η οποία πρέπει να χτίζεται μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις μισθών, χρηματοδότηση στο ΕΣΥ, μονιμοποίηση συμβασιούχων. 

Η υγεία δεν μπορεί να παρέχεται από εργολάβους και ιδιώτες. 

Απόσυρση του Νομοσχεδίου ΤΩΡΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου