Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ενότητα για τον Πολιτισμό : Θα υπερασπιστούμε τον χώρο του Πολιτισμού

Ανακοίνωση ενόψει των εκλογών του ΠΜΚ (Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Νομού Αττικής)  

Συνάδελφοι,

      Η ηγετική παραταξιακή ομάδα του ΠΜΚΣ, αφού κατάφερε ακόμα και με αγωγή κατά του ίδιου του σωματείου της, να διπλασιάσει, χωρίς εκλογές, τη θητεία της, (επικαλούμενη δυσκολία εκλογικής διαδικασίας λόγω κορονοϊού), δημιούργησε τις προϋποθέσεις μαζί με άλλες συνεργασίες,  ώστε να 
μονοπωλεί  τον αρχηγικό της  ρόλο.  Έτσι κατάφερε, μεταξύ άλλων, να συμπέσουν οι διάφορες διεργασίες  και με τις εξελίξεις που επέφερε το τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ,  ώστε οι παραταξιακοί συσχετισμοί να μπορούν να προεκταθούν και στο ΠΜΚΣ.

   

      Στο μεταξύ το σωματείο, (κατά το σκεπτικό της δικαστικής  απόφασης που όρισε την προσωρινή διοίκηση του),  « από τις 25/5/2021 στερείται νόμιμης διοίκησης ..… », μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2022 που συγκροτήθηκε το προσωρινό Δ.Σ., για να συγκαλέσει Γ.Σ., ώστε να οδηγηθεί το ΠΜΚΣ σε εκλογές. Σ’ αυτό λοιπόν το χρονικό διάστημα το σωματείο όχι μονάχα δεν είχε ταμία για να εισπράξει τις συνδρομές των συνταξιούχων αλλά και ούτε το προεδρείο του είχε φροντίσει να ανακοινώσει ευρύτατα έναν τρόπο εύκολης καταβολής των ως άνω συνδρομών κάθε μήνα. Κάτι που εξάλλου έχει καθιερωθεί  για τα εν ενεργεία μέλη. Αυτή η αδιαφορία για την μηνιαία είσπραξη των συνδρομών από τους συνταξιούχους σε συνδυασμό με την μακρόχρονη αδράνεια του σωματείου, δημιούργησε την εντύπωση ισόχρονης ισοσκέλισης δικαιωμάτων-υποχρεώσεων.

     

      Παρόλα αυτά  και κατά την παράτυπα ορισθείσα ημερομηνία Γ.Σ. στις  20/12/22 και παρά την μαζική παρουσία συνταξιούχων , τέθηκε θέμα, ως προϋπόθεση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και κατεπέκταση και στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης του ΠΜΚΣ,  η  ΕΦΑΠΑΞ πληρωμή (24 ευρώ), των δήθεν «οφειλόμενων» συνδρομών του έτους 2022.  Ένα θέμα που τέθηκε με ιδιαίτερο φανατισμό από τις ίδιες ως άνω παραταξιακές ομάδες. Η αντιπρόταση που κατατέθηκε από ιστορικά μέλη του σωματείου, να καταβληθούν τα «οφειλόμενα» τμηματικά,  όπως ακριβώς καταβλήθηκαν από τα υπόλοιπα εν ενεργεία μέλη, απορρίφθηκε από το προσωρινό Προεδρείο του σωματείου με ιδιαίτερη ένταση, υπό την ουσιαστική καθοδήγηση ηγετικών στελεχών συγκεκριμένων συγγενικών παραταξιακών σχημάτων.

    

      Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να αμφισβητηθεί η ιδιότητα 450 περίπου μελών του σωματείου και αφετέρου να συγκροτηθεί μια παρωδία Γενική Συνέλευση  αφού από τους 70 περίπου αρχικά συγκεντρωμένους, παρέμειναν όσοι απαρτίζουν  το Δ.Σ  και λίγοι παραπάνω.


     Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η όλη παραπάνω εξέλιξη μεθοδεύτηκε και εκτελέστηκε έτσι, μόνο και μόνο για να εξω-πετάξουν  τους συνταξιούχους από το ΠΜΚΣ με τον πιο καλοστημένο και άδικο τρόπο,  ώστε το σωματείο να χάσει τη μαζικότητα και την αντικειμενικότητα του και κατεπέκταση οι παρατάξεις να επαυξήσουν την επιρροή τους στο μοίρασμα των εδρών.


     Γιατί συνάδελφοι περί αυτού πρόκειται, όταν με υπαιτιότητα και αδιαφορία της ηγετικής ομάδας  του ΠΜΚΣ, δεν βρέθηκε ο κατάλληλος τρόπος να  εισπράττονται ΚΑΙ από τους συνταξιούχους οι μηνιαίες συνδρομές τους.  


    Έπειτα από τα παραπάνω στιγματίζουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές και μεθοδεύσεις,  οι οποίες μετά από δεκαετίες ενεργούς δράσης στις  πολιτιστικές επιλογές του σωματείου,  προσδοκούν να τους αφήσουμε ελεύθερο το χώρο με την προσδοκία να μοιράσουν μεταξύ τους τις έδρες  και τα όποια officia  προκύπτουν από αυτές , χωρίς να τους ενδιαφέρει για όλα όσα εκείνα προωθούν και προαγάγουν τους σκοπούς του ΠΜΚΣ και των μελών του.

ΟΧΙ λοιπόν!!!


Τον χώρο του Πολιτισμού θα τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ!!


Σας καλούμε να συνασπισθούμε και να υπερψηφίσουμε το  ψηφοδέλτιο :

« ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»


                                                                                                                   Η Εκλογική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου