Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 

              Έχει περάσει ένας χρόνος από την ενοποίηση των Σωματείων στον ΟΣΕ. Αυτή η κίνηση έχει αρχίσει να

αποδίδει αποτελέσματα.

              Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ συμμετείχε στις εξελίξεις και προκάλεσε και γεγονότα. Πρώτη προτεραιότητα  ήταν και παραμένει η ασφαλής εργασία για τους συναδέλφους. Καταθέσαμε προτάσεις τόσο στην Διοίκηση όσο και στην υπηρεσία για ασφαλή εργασία και προσφύγαμε στο τμήμα Υγιεινής και ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας,   τόσο για την θέρμανση στο εργοστάσιο του Βόλου,  όσο και για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στο σύνολο των συναδέλφων.

           Συμμετέχουμε ενεργά στην διαβούλευση για την συνδιαμόρφωση του οργανογράμματος-προσοντολογίου   καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση για την ομαλή λειτουργία του ΟΣΕ.

           Το Σωματείο συνυπέγραψε  με την Διοίκηση την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε ισοσκελίζοντας  την διαφορά μεταξύ των συναδέλφων της Κυκλοφορίας  και των συναδέλφων που εργάζονται στην Συντήρηση της υποδομής και στο σύνολο των συναδέλφων,  ενισχύοντας κατά ελάχιστο  τον οικογενειακό προϋπολογισμό στην δύσκολη χρονιά που έχουμε. 

           Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γύρισε από τα συναρμόδια Υπουργεία εγκεκριμένη και έχει εφαρμογή για τα έτη 2022-2023. 

          Το Σωματείο εντατικοποίησε την πίεση του για προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων που έχει σαν αποτέλεσμα  να προχωρήσει η προκήρυξη  για να καλυφθούν 90 θέσεις.  Προσλήψεις τόσων μόνιμων συναδέλφων δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. 

            Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε και να διεκδικούμε για το δικαίωμα διαπραγμάτευσης Ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  όπως υπήρχαν και πριν την οικονομική κρίση, καθώς και με προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μέχρι την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του οργανογράμματος.   


            ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου