Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Στην μετενέργεια η ΣΣΕ - Ενημέρωση για την 3η συνάντηση

 Στην μετενέργεια μπαίνει η επιχειρησιακή ΣΣΕ. στην Hellenic Train καθώς δεν υπήρξε

κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην 3η συνάντηση. 

Σε αυτήν κατέθεσε την πρόταση του το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενβ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και τις προτάσεις του το Σωματείο των Μηχανοδηγών, που δήλωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα όλων των συναδέλφων , αλλά & πως θα καταθέσει συμπληρωματικές θέσεις τόσο σε οικονομικό οσο και σε θεσμικό επίπεδο. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση των Σωματείων καθώς οι προτάσεις του ΣΕΠ είχαν κοινοποιηθεί στα αλλά 2 Σωματεία αργά το βράδυ της Τετάρτης. 

Η Διοίκηση της Hellenic τόνισε ότι η θέση της είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατηγοριοποίηση των βασικών μισθών βάση των ειδικοτήτων , στα πλαίσια των  όσων ισχύουν στον Όμιλο FS, ενώ ζήτησε η επόμενη συνάντηση να γίνει στα μέσα Γενάρη για να αξιολογήσει την πρόταση του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Έτσι μπαίνουμε στην τρίμηνη μετενέργεια ισχύος της ΣΣΕ.

Οι μηχανοδηγοί επεσήμαναν & σε αυτήν την συνάντηση  την τραγική  κατάσταση των εγκαταστάσεων με αφορμή νέο εργατικό ατύχημα στην Θεσσαλονίκη αλλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο τροχαίο υλικό. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου