Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Eurostat : Ουραγός σε μισθούς η Ελλάδα

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία της Eurostat για τους μισθούς στην Ε.Ε. το 2021 και για όσους εργάζονται με πλήρη απασχόληση. Είναι φανερό ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα  ο Νόμος Χατζηδακη με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης είχε  σαφή & αρνητικά αποτελέσματα για τους μισθούς στην χώρα μας. 

Η Ελλάδα είναι ουραγός στο ύψος των μισθών  , 5η απο το τέλος και πισω απο χώρες όπως η Λιθουανία, η Σλοβακία , η Κροατία & η Τσεχία ενώ ελάχιστη είναι η διαφορά με τους μισθούς στην Βουλγαρία και την Πολωνία. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον , η Κυβέρνηση νομοθετεί το food pass αντί να αυξήσει τους μισθούς , ενισχύοντας  την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων  & σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην ΕΕ. 

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των Μηχανοδηγώ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου