Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

90 Προσλήψεις στον ΟΣΕ με διαδικασία ντροπής, που προσβάλει την κοινή νοημοσύνη

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για τους διορισμούς στο Δημόσιο που θα γίνουν με αξιολόγηση - μνημείο γελοιότητας και απο... τριμελή επιτροπή του ΟΣΕ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεφτίλισε με την διαδικασία αυτή τα πάντα. Η  προκήρυξη αφορά την κάλυψη 90 θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά την πλήρωση, με σειρά
προτεραιότητας, 90 συνολικά θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), και ειδικότερα:

-34 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων,

-36 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Σταθμάρχες,

-5 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Τεχνίτες Ηλεκτρονικοί,

-10 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Τεχνίτες Ηλεκτρολόγοι και

-5 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου.

Η διαδικασία είναι τόσο γελοία, αφού εισάγει την έννοια της πρακτικής δοκιμασίας που θα γίνει υπό την επίβλεψη τριμελούς επιτροπής του ...ΟΣΕ. Ας δούμε για παράδειγμα σε τι θα εξεταστεί (πρακτικά) ένας υποψήφιος σταθμάρχης 

  • Έλεγχος Προσανατολισμού. Η δοκιμασία αυτή αφορά στον έλεγχο των εγκαταστάσεων γραμμολογίας και συνδεσμολογίας του σταθμού εργασίας του καθώς και της κατεύθυνσης των αμαξοστοιχιών.

Εκτέλεση προσομοίωσης για τον έλεγχο των αντιδράσεων των υποψηφίων σε συνθήκες πίεσης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Κίνηση και βάδισμα επί και εντός των σιδηροδρομικών γραμμών και παραπλεύρως αυτών για τυχόν ατέλειες των κάτω άκρων κατά τη κίνηση του.

Δοκιμή φωνής, Με τη δοκιμασία αυτή ελέγχεται ο υποψήφιος για καθαρή και δυνατή ομιλία λόγω των ενδοεπικοινωνιών μεταξύ των εργαζομένων.

Καταμέτρηση βαγονιών σε αμαξοστοιχία. Σκοπός της δοκιμασίας αυτής είναι ο έλεγχο της ευστροφίας, συγκέντρωσης, παρατηρητικότητας και διορατικότητας του υποψηφίου.

Αν κάποιος αποτύχει σε αυτήν την ....εξέταση τότε κόβεται απο την διαδικασία. 

Σε όλα αυτά προσθέτουμε φυσικά και την εμπειρία που θα προστεθεί αν υπάρχει ....σύμβαση έργου για την θέση. 

56 θέσεις απαιτούν εμπειρία και 34 δεν απαιτούν....

Και μάλιστα σε συγκεκριμένους Νομούς προκηρύσσονται θέσεις ΜΟΝΟ με εμπειρία....  

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου