Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ν. Παππάς : Να μονιμοποιηθούν οι φύλακες ισόπεδων διαβάσεων, αντί να σκορπάμε εκατομμύρια των Ευρώ σε εργολαβίες.

 Δήλωση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για το θέμα των 160 εργαζομένων (προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ) στις ισόπεδες διαβάσεις. 
Πληθώρα σιδηροδρομικών διαβάσεων μένουν μερικώς φυλασσόμενες και επικίνδυνες. Την ώρα που 160 φύλακες, οι οποίοι προσλήφθηκαν το 2019 (μέσω ΑΣΕΠ) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, βρίσκονται στον «αέρα», ο κ. Καραμανλής προτιμά, εδώ και δύο χρόνια, να δίνει το έργο σε εργολάβους.

❗️
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να δώσει λύση είτε με επαναπροκήρυξη θέσεων είτε με παράταση συμβάσεων είτε με μονιμοποίηση των ανθρώπων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όχι να παίζει με την ασφάλεια και να σκορπά 7,5 εκατ. ευρώ (για τα έτη 2023-2025) σε εργολάβους για 46 σιδηροδρομικές διαβάσεις.
❗️
Τα θέματα ασφάλειας είναι σοβαρά. Και για εκείνους που εργάζονται στις διαβάσεις πέραν του 8ωρου και για τους εργολαβικούς εργαζόμενους εταιρειών, οι οποίες καταστρατηγούν εργασιακά και άλλα δικαιώματα.

Με τον Χρήστο Γιαννούλη, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υπεύθυνο του τμήματος Μεταφορών του κόμματος, Κώστα Γενιδούνια ), τους συνεργάτες Παναγιώτη Μελαχρινό και Νίκο Σταβέρη, συναντήσαμε αντιπροσωπεία των 160 εργαζομένων -τους Χ. Ιωαννίδη και Δ. Μπεγιάζη- και το μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Β. Ζαβογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου