Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Προαστιακός Πάτρας : Καλή Ανάσταση για τη…συντήρηση της γραμμής

 
Για την άνοιξη μετατίθεται η έναρξη του έργου συντήρησης, της σιδηροδρομικής γραμμής του Προαστιακού της Πάτρας. Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός του ΟΣΕ ανακλήθηκε ακαι θα μετατεθεί τον Ιανουάριο του 2023 καθώς δεν υπήρξε καμία προσφορά από εργοληπτική εταιρεία, λόγω των ανατιμήσεων που έχουν επέλθει σε βασικά υλικά κατασκευής από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα το αντίτιμο να κρίνεται ασύμφορο.

Η αρχική εργολαβία αφορούσε σε πλήρη συντήρηση της γραμμής, από την Κανελλοπούλου έως την Κάτω Αχαΐα και πλήρη ανακατασκευή της γραμμής από τον σταθμό της Τριών Συμμάχων μέχρι τον σταθμό Αγίου Ανδρέα, όπου λόγω παλαιότητας σημειώνονται συχνά εκτροχιασμοί αμαξοστοιχιών, καθώς επίσης και την τοποθέτηση ενός στεγάστρου στη στάση του αμαξοστασίου του Αγίου Ανδρέα.

Η ανακατασκευή της γραμμής σε αυτό το τμήμα δεν θα αλλάξει στον αναθεωρημένο διαγωνισμό, όμως στο σκέλος της συντήρησης θα γίνουν περικοπές, οι οποίες θα αφορούν στο τμήμα από την Κανελλοπούλου μέχρι τον σταθμό Τριών Συμμάχων, δηλ. στον κλάδο που εξυπηρετεί την αρκτική περιοχή της Πάτρας.

Οι επιτελείς του ΟΣΕ αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτή την λύση, γιατί το διαθέσιμο ποσό που έχει εγκριθεί για τον διαγωνισμό και προέρχεται από κοινοτικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να αυξηθεί. Οπότε, οι τεχνικοί διευθυντές αναγκάζονται να μαζέψουν το σκέλος της συντήρησης, από τον σταθμό της Πάτρας στην Τριών Συμμάχων μέχρι την Κάτω Αχαγιά, για να φτάσουν τα λεφτά.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα, μια σειρά ζητημάτων γύρω από τη σιδηροδρομική σύνδεση Ρίου-Κάτω Αχαΐας απασχολούσε τους υπευθύνους του ΟΣΕ, αλλά και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Θέματα όπως η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής, μέχρι την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το τρένο για να ολοκληρώσει το δρομολόγιο σε χρόνο ικανό, ώστε να καλύψει και την έγκαιρη επιστροφή στην Πάτρα, βρίσκονταν στο επίκεντρο για πολύ καιρό. Αυτό που ήταν όμως το βασικότερο όλων, ήταν ο παράγοντας της ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και φυσικά για το προσωπικό της γραμμής.


https://www.achaianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου