Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

A.L.E. : Το εξαιρετικά σημαντικό έργο των Ουκρανών Μηχανοδηγών και σιδηροδρομικών

Άρθρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (A.L.E.) μέλος της οποίας είναι και το Σωματείο μας. 
Για άλλη μια φορά, η κρίσιμη σημασία των σιδηροδρομικών μεταφορών  ως ενός από τα στρατηγικά μέσα μεταφοράς ενός έθνους
επιβεβαιώνεται  εντυπωσιακά, συνδέοντας τα εδάφη του και ενισχύοντας την εσωτερική οργάνωση . Οι Ουκρανοί συνάδελφοί μας ζουν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, βυθισμένοι σε μια σύγκρουση στην οποία δεν υπάρχει ακόμα ορατό τέλος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Venerdì στις 18 Νοεμβρίου 2022, έχουμε χάσει μέχρι σήμερα 271 συναδέλφους σιδηροδρομικούς  εξαιτίας  του πολέμου και παρά τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα, η θέληση  τους είναι τόσο ισχυρή που τα τρένα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στην Ουκρανία με ακρίβεια (94%) που είναι εκπληκτική σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (78,7%), εκτελώντας ένα ουσιαστικό έργο για τη χώρα αυτή, μετακινώντας 200 διεθνείς αντιπροσωπείες και μεταφέροντας  με ασφάλεια τέσσερα εκατομμύρια πολίτες, 2000 τραυματίες στρατιώτες και 11.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδόθηκαν μέχρι σήμερα. Ούτε μία υπεραστική γραμμή δεν ακυρώθηκε από την έναρξη της σύγκρουσης στον τρίτο μεγαλύτερο σιδηρόδρομο της Ευρώπης, τον έβδομο μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψη μεταφερόμενων εμπορευμάτων και τον έκτο από πλευράς επιβατών.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών  (ALE) παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση στην οποία βυθίζονται οι συνάδελφοί μας μηχανοδηγοί σε καθημερινή βάση και θέλουμε να τους μεταφέρουμε την υποστήριξή μας με την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε νέες πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας με την ενεργή συνεργασία των σωματείων-μελών μας.

Ανανεώνουμε το αίσθημα της εγγύτητάς μας με τους  συναδέλφους Ουκρανούς  μηχανοδηγούς, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ουσιαστική ομάδα για τις χώρες μας, με την ελπίδα ότι  η πολεμική  σύγκρουση θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου