Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Την Πέμπτη η νέα συνάντηση για την ΣΣΕ

 Την προσεχή Πέμπτη συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση για την ΣΣΕ στην Hellenic Train. Στην συνάντηση της Παρασκευής, η εταιρεία κατέθεσε την πρόταση της που αφορούσε αυξήσεις
60 Ευρώ μηνιαίως στους βασικούς μισθούς (40 Ευρώ απο 1/5/23 και επιπλέον 20 Ευρώ απο 1/10/23).

Η πρόταση δεν κρίνεται ως ικανοποιητική και  οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. 

Σημειώνουμε ότι η Διοίκηση της εταιρείας θέτει ζήτημα για την αύξηση της παραγωγικότητας με συντελεστές που ισχύουν στην Ιταλία, ενώ για το οικονομικό σκέλος της ΣΣΕ γνωστοποίησε την δυσκολία που επιφέρει στα οικονομικά της εταιρείας, ο -σχεδόν- διπλασιασμός του κόστους ενέργειας (τιμές ρεύματος - καυσίμων).

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, στις οποίες συμμετέχουν και τα 3 Σωματεία που δραστηριοποιούνται εντός της Hellenic Train. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου