Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι. Συλλαλητήριο αύριο Κυριακή στο Σύνταγμα στις 11

 Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα
στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς... Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης  που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία. 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!! 

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο. 


Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ


ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.

ΛΑΖΟΥ Ν. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ Β. 

ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ Κ. ΠΟΡΓΙΑΖΗΣ ΑΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου