Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΟΣΕ ¨Δεν λειτουργεί - Δεν φυλάσσεται" . Φήμες για παραιτήσεις


 Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στον ΟΣΕ καθώς είναι εμφανής η επιμονή να επανεκκινήσουν τα δρομολόγια στην Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα. 

24 μέρες την σιδηροδρομική τραγωδία
ο ΟΣΕ δίνει οδηγίες για διέλευση απο σιδηροδρομικές διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται, επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στους μηχανοδηγούς.

Δεν πρόκειται για μια έκτακτη περίπτωση, αλλά για μια μόνιμη κατάσταση και για οδηγίες που δίνονται κατά την αναχώρηση του τρένου απο τον αρχικό σταθμό.

Επίσης, έντονες είναι οι φήμες για συναδέλφους που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν συγκεκριμένες οδηγίες για την υποδομή στην Βόρεια Ελλάδα και για πιέσεις που ασκήθηκαν προς αυτούς, εξωθώντας τους ακόμα και στην διατύπωση της πρόθεσης τους, να παραιτηθούν αν συνεχιστεί η πίεση. 

Μέχρι σήμερα άλλωστε,  καμία γραπτή διαβεβαίωση δεν έχει δοθεί για τα 9 σημεία που έθεσαν οι μηχανοδηγοί στην επιστολή της περασμένης Δευτέρας προς την Hellenic Train, επιστολή που έχει λάβει ο ΟΣΕ απο την εταιρεία που απασχολεί μηχανοδηγούς και εκτελεί επιβατικά δρομολόγια.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον Οργανισμό, είναι ότι στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, 2 μέλη του, έθεσαν θέμα προς συζήτηση για τις απαντήσεις που είχαν δοθεί στα εξώδικα των μηχανοδηγών, ζητώντας εκτάκτως ενημέρωση και για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τις  επιστολές της ΡΑΣ . 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου