Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Πάτρα: Tρένο σταμάτησε και κατέβασε τους επιβάτες λόγω ζημιάς στη γραμμή

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαδρομής από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής 31/03 ο  μηχανοδηγός του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδρομή και να κατεβάσει τους επιβάτες διότι υπήρχε κίνδυνος.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες του τοπικού Tempo24 , οι ράγες είχαν στραβώσει λόγω θραύσης σιδήρου. Η εκκένωση του τρένου έγινε στη 1 και η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 4. Όσον αφορά τους επιβάτες, έφυγαν με λεωφορεία της Hellenic Train για τον σταθμό Καστελόκαμπο ώστε να πάρουν τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Όπως είπε ένας φοιτητής:

«Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη

Και μια επιβάτης:

«Μία μαγεία! Εμένα δεν με πειράζει να περιμένω… Ας περιμένω. Η ασφάλεια; Γιατί για να ακινητοποιήσει ο μηχανοδηγός το τρένο κάτι σοβαρό έγινε. Εμένα μου είπε ο ίδιος ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή. Αυτή τη λέξη μου είπε. 

Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τους εμπιστευόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου