Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ήττα της ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ- Απομόνωση Κιουτσούκη

 Επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα όσα είχαμε προβλέψει για την πορεία της ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ καθώς η γαλάζια παράταξη κατέληξε
3η και μάλιστα με διαφορά 15 ψήφων απο τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χάνοντας μάλιστα και 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, σε μια πρωτοφανή μείωση της επιρροής της τα τελευταία 12 χρόνια. 

Αυτό συνεπάγεται ότι τίθεται εν αμφιβόλω η θέση του Γενικού Γραμματέα για τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ συνάδελφο σιδηροδρομικό Νίκο Κιουτσούκη.

Το πρόβλημα για την ΔΑΚΕ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, μετά τα όσα συνέβησαν στο 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, όπου φάνηκε η απομόνωση της στο συνέδριο καθώς σχεδόν καμία πρόταση της ΔΑΚΕ δεν στηρίχτηκε απο καμία άλλη παράταξη (ούτε καν απο την Ενότητα που έχει ίδια πολιτική αφετηρία με την ΔΑΚΕ). 

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο συνάδελφος Κιουτσούκης ψάχνει φαντάσματα για να δικαιολογήσει την ήττα της ΔΑΚΕ (αλλά και προσωπική του ήττα) σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιαζόταν πολιτικά κυρίαρχη, χωρίς μάλιστα κανένα ίχνος αυτοκριτικής.

Το ερώτημα είναι πλέον τι θα συμβεί αν ο συνάδελφος Κιουτσούκης ΔΕΝ επανεκλεγεί στην θέση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ. 

Θα επιστρέψει στην εργασία του, καθώς είναι μεγάλη η έλλειψη προσωπικού στους τεχνίτες; 

To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ. Να βλέπει κανείς τον συνάδελφο Κιουτσούκη να μιλά για "μαιμούδες" Σωματεία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ  είναι πραγματικά φοβερό. Ιδιαίτερα αν είχε ζήσει το συνέδριο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών το 2019. 

Φίλε Νίκο, 

Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου