Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη Τσίπρα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι θυσία αλλά προαναγγελθέν έγκλημα»

«Γιατί 20 μέρες λένε ψέματα πως λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Λάρισας, που είναι γιαπί από το καλοκαίρι του 2019;» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας στη Λάρισα, ενώ στη Θεσσαλονίκη
αναρωτήθηκε τι θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός αν δεν τον είχε προλάβει το τραγικό δυστύχημα

Επίσκεψη στον Τοπικό Χειρισμό 1 (ΤΧ1) του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ετοίμαζε φιέστα λίγες ώρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

«Η απώλεια 57 συνανθρώπων μας με αυτόν τον τραγικό τρόπο σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν αποτελεί θυσία, είναι έγκλημα. Και μάλιστα προαναγγελθέν έγκλημα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο ακόμη και με εξώδικα, λαμβάνοντας όμως υπ' όψιν και την εγκατάλειψη του σταθμού τηλεδιοίκησης Λάρισας από το καλοκαίρι του 2019, που αν λειτουργούσε θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς, ίδιες εικόνες απαξίωσης βλέπει κανείς και στη Θεσσαλονίκη.

Ενημερώθηκα σήμερα, στο σταθμό Τοπικού Χειρισμού 1 του ΟΣΕ, ότι ο σταθμός τηλεδιοίκησης βλέπει κάποια περιορισμένα κομμάτια από τη Θεσσαλονίκη ως την Ειδομένη και κάποια μέχρι τον Στρυμόνα, αλλά δεν λειτουργεί. Και αναρωτιέμαι, τι ακριβώς θα ερχόταν να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός –τραγική ειρωνεία– 12 μόλις ώρες μετά το μοιραίο δυστύχημα;

Όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι μόνο επικοινωνία, έρχεται κάποια στιγμή η ίδια η ζωή με δραματικό τρόπο να τους διαψεύσει.


Με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας κοινοποιεί βίντεο στο οποίο συζητά με εργαζόμενους και συνδικαλιστές, σχολιάζοντας τα εγκαίνια του πρωθυπουργού, τα οποία τελικά δεν έγιναν λόγω του μοιραίου δυστυχήματος:

Η πολιτική οφείλει να είναι πρωτίστως ευθύνη και όχι υποκρισία.

Νωρίτερα το πρωί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Λάρισα, όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Στην επίσκεψη συμμετείχε και η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, το οποίο «έβλεπε» την κίνηση των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ - δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος – και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για το ίδιο Κέντρο Τηλεδιοίκησης, για το οποίο η κυβέρνηση διά των υπουργών Γεραπετρίτη και Οικονόμου, αλλά και σήμερα του αρμόδιου Υπουργού κ. Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής, ισχυρίζεται ψευδώς πως «λειτουργούσε πλήρως», αποδίδοντας το δυστύχημα αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Οφείλει να είναι ευθύνη και όχι ψεύτικη επικοινωνία»

Μετά την περιοδεία του στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η αλήθεια και η δικαιοσύνη δεν είναι ένας στόχος ενός κόμματος. Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Και πρώτα από όλα εκείνων, που με τόσο τραγικό και απροσδόκητο τρόπο έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις ευθύνες της. 57 αδικαχαμένες ζωές όμως ζητούν απαντήσεις.

Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί; Αν λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το μοιραίο.

Γιατί εδώ και 20 μέρες, οι υπεύθυνες φωνές της κυβέρνησης λένε ψέματα ότι δήθεν όλα λειτουργούσαν κανονικά;

Η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως. Είναι ευθύνη όλων μας να βγει στο φως.

Η συγκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ύβρη απέναντι στους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξίσου σημαντικά με τις ευθύνες της για την εγκατάλειψη κάθε δικλείδας ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου