Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Επιστολή Hellenic Train σε εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων

Η Hellenic Train απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους πελάτες της, επεξηγώντας τις αιτίες για τη μη διεξαγωγή κάποιων εμπορευματικών δρομολογίων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, 22 Μαρτίου.


Του Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr


Συγκεκριμένα, προβλεπόταν αρχικά η διεξαγωγή 1 – 2 ζευγών εμπορευματικών δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη και Προμαχώνα και 1 – 2 ζευγών μεταξύ Θριασίου – Θεσσαλονίκης.

Το metaforespress.gr παρουσιάζει την ηλεκτρονική επιστολή της Hellenic Train προς τους πελάτες της.

Η επιστολή της Hellenic Train 

Αξιότιμοι/ες κυρίοι / κυρίες

Όπως γνωρίζετε, στις 28.2.2023 στην περιοχή πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας (περιοχή Τεμπών), σημειώθηκε θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας (Ικόνιο – Θριάσιο) και Θεσσαλονίκης (Διαλογή, Ειδομένη, Κουλάτα).

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του συνόλου του σιδηροδρομικού δικτύου στην ελληνική επικράτεια, τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων, προκειμένου να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, εκ μέρους του διαχειριστή του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα (ΟΣΕ – νόμος 4408/2016), λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εν τω μεταξύ, από το ατύχημα και μέχρι σήμερα, μελετά τις μεθόδους και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την επαναλειτουργία του δικτύου.

Η προαναφερθείσα κατάσταση σε καμία περίπτωση, δεν προκαλείται από τις πράξεις μας και δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, όντας απρόβλεπτο γεγονός, γεγονός ανωτέρας βίας, αφού είναι αδύνατο, ακόμη και για τον πιο επιμελή αντισυμβαλλόμενο, να το προβλέψει και να το αποτρέψει με τις ενέργειές του, ούτε υπάρχει δυνατότητα μείωσης των συνεπειών της κατάστασης που συνέβη,  με μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η εταιρεία μας.

Η ανωτέρω κυβερνητική απόφαση συνιστά προφανή περίπτωση ανωτέρας βίας, η οποία μας στερεί πλήρως, τη δυνατότητα παροχής οποιασδήποτε υπηρεσίας εμπορευματικής μεταφοράς, σε εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων.

Ωστόσο η εξέλιξη της κατάστασης είναι προς θετική κατεύθυνση και μπορούμε να πούμε ότι στις επόμενες μέρες θα λάβουμε από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ τις ημερομηνίες έναρξης ανά διαδρομή, τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των εμπορευματικών τρένων.

Είναι φροντίδα μας να εξακολουθήσουμε να σας ενημερώνουμε μόλις έχουμε νεότερα, καθώς και τον κατάλληλο προγραμματισμό για εσάς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Με εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου