Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Χρ. Σπίρτζης: «Έκαναν 9,5 δισ. αναθέσεις και δεν έφτιαξαν το κέντρο που κάηκε το 2019

 Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι κρύβεται έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, για την υπόθεση των Τεμπών, σημειώνοντας ότι ο ίδιος «δεν έχει κρυφτεί ποτέ» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ
«αν έχει μερίδιο ευθύνης, ποτέ δεν αρνήθηκε να το πάρει».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε πως «όταν σπαράζουν οι μανάδες και οι πατεράδες, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις στα κανάλια με τον Άδωνι για να κάνεις καβγά», ενώ αναφερόμενος στη δική του θητεία στο υπουργείο Μεταφορών, είπε:

«Όταν έμαθα ότι ενδέχεται να γίνει κάτι στο Τραμ, σταμάτησα τις εργασίες στο Τραμ» και απαντώντας στις κυβερνητικές κατηγορίες από την κυβέρνηση, η οποία καθημερινά προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της, παρά το γεγονός ότι κυβερνά τέσσερα χρόνια, δείχνοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ρώτησε: «Τι εννοείτε, ήμουν κρυμμένος; Ποτέ δεν έχω κρυφτεί. Δεν έχω λόγο να κρυφτώ». Και πρόσθεσε: «Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να το πάρουμε».

Και αναφερόμενος στον Γιώργο Γεραπετρίτη, που ανέλαβε υπουργός Μεταφορών μετά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον κατηγόρησε ότι απέκρυψε να πει την αλήθεια. «Έκαναν 9,5 δισ. αναθέσεις και δεν έφτιαξαν το κέντρο που κάηκε το 2019».

Σημείωσε ότι «το παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα υπήρχε, υπήρχε και το δευτεροβάθμιο στην Καρόλου. Επί ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΣΕ είχε 1.200 άτομα προσωπικό. Επί ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ήταν 25 σταθμάρχες και τώρα είναι 10, ένας εκ των οποίων ο μοιραίος σταθμάρχης».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «αυτό το δυστύχημα δεν θα έπρεπε να γίνει» και όταν ρωτήθηκε για τη σύμβαση του 2014, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, είπε ότι «η σύμβαση του 2014 είναι η σηματοδότηση, είναι προαπαιτούμενο». Και πρόσθεσε: «Το 2016 κατάλαβα ότι η σύμβαση 717 του ΟΣΕ ήταν άθλια, δεν έκανα νέα. Έκανα συμπληρωματική. Τα τρένα λειτουργούσαν με το παλιό σύστημα. Υπήρχε ασφάλεια».

Μάλιστα, παρουσίασε έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε έτοιμη σύμβαση για το σύστημα ασφάλειας και δεν την υπέγραφε.

Και πρόσθεσε: «Ποιος έκανε τη σύμβαση; Ο κ. Χατζηδάκης έκανε το 2007 για μια ανύπαρκτη σιδηροδρομική γραμμή και η κυβέρνηση Σαμαρά», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το 68% των έργων, ενώ «η Alstom δεν υπέγραφε τις μελέτες».

Κοιμόμουν ήσυχος επί θητείας μου. Όταν αισθάνθηκα ότι υπήρχε θέμα με το Τραμ, το έκλεισα», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι «γι' αυτά δεν αισθάνομαι ευθύνη». 

«Το όλοι φταίνε δεν ισχύει, εγώ δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φταίει», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου