Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

"Πηγές" Rail Cargo για Ειδομένη : Οι μηχανοδηγοί χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εντολή της Rail Cargo να εκτελούνται δρομολόγια προς την Ειδομένη ενώ υπάρχουν διαπιστωμένα προβλήματα στις επικοινωνίες.  Όπως αναφέρει το Έθνος, πηγές της Rail Cargo παραδέχτηκαν ότι
υπάρχουν «τυφλά» σημεία στην επικοινωνία κυρίως στην περιοχή της κοιλάδας του Αξιού, όπου όμως οι μηχανοδηγοί χρησιμοποιούν τα.... κανονικά κινητά τηλέφωνα. «Στα σημεία αυτά πιάνουν τα κινητά και δεδομένου ότι υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί, επικοινωνία μπορεί να γίνει» ανέφεραν στην έγκριτη εφημερίδα "πηγές"  της εταιρείας . 

Οι ίδιες πηγές , έκαναν λόγο για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο όπου ισχυρίστηκαν ότι και εκεί υπάρχουν προβλήματα στις επικοινωνίες.

Θυμίζουμε ότι η Rail Cargo είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να κυκλοφορήσει τρένα με συνταξιούχους μηχανοδηγούς, προσπάθεια που είχε πέσει στο κενό μετά την παρέμβαση του Σωματείο των Μηχανοδηγών  ενώ είχε προτείνει αμοιβές "εξ ελευθεριότητας" (Δηλαδή ανακαλούνται ανά πάσα στιγμή), για τους νέους μηχανοδηγούς, που απέρριψε η Π.Ε.Π.Ε. (Τα κείμενα υπάρχουν). 

Μετά την άρνηση του Σωματείου των Μηχανοδηγών να συμφωνήσει στο κείμενο που προτάθηκε  , υπεγράφησαν ατομικές συμβάσεις, ενώ σημαντικός αριθμός   νέων μηχανοδηγών αποχώρησε από την εταιρεία. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Πηγή ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου