Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Οι πρώτες πληροφορίες για την επανεκκίνηση των δρομολογίων και των νέων μέτρων για την ασφάλεια στα τρένα

 Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στον σιδηροδρομικό κλάδο, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να συνεχίζονται έως και αύριο, εάν και, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν, αφού όλοι (εργαζόμενοι, επιβάτες, ΟΣΕ, Hellenic Train, κ.ά.) είναι σε κατάσταση – σοκ.

Του Φώτη Φωτεινού

Χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συναντήθηκε, για ένα μικρό διάστημα, με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τάχθηκε υπέρ ενός «ανοιχτού, ασφαλούς και ποιοτικού σιδηροδρόμου».

Παραμένει άγνωστο πότε θα διεξαχθούν, εκ νέου, τα δρομολόγια. Αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση των ζημιών στη γραμμή και παράλληλα, η υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας στην κυκλοφορία.

Για παράδειγμα, ενέργειες δρομολογούνται σε τομείς, όπως η ενίσχυση προσωπικού, η επίσπευση της εγκατάστασης / λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας, τη δημιουργία ίσως νέου φορέα κυκλοφορίας και εποπτείας δρομολογίων στον ΟΣΕ και την εισροή κονδυλίων και τεχνογνωσίας από την ΕΕ, μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων και στελεχών από την ERA.

Όπως έγινε γνωστό, τεχνική υποστήριξη προς την Ελλάδα για το σιδηροδρομικό δίκτυο υποσχέθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των δρομολογίων, έχουν κατατεθεί εισηγήσεις για τη σταδιακή δρομολόγηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών, αλλά και τη μείωση των αρτηριακών δρομολογίων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι «ο σιδηρόδρομος ίσως ανοίξει σε διάστημα 15 ημερών».


Περισσότερα αναμένονται αύριο στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.


Ο υπουργός Επικρατείας θα βρεθεί σήμερα στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, ενώ χθες επισκέφθηκε το σημείο του δυστυχήματος και έκανε αυτοψία στον σταθμό της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου