Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ελλάδα 2.0. Η ανάπτυξη έρχεται με αυτές τις συνθήκες εργασίας

 Δεν υπάρχει ειδικό τμήμα επιθεωρητών (εργασίας) στα Δωδεκάνησα.

Σοκ απο την φωτογραφία όπου σερβιτόρος βουτάει μέχρι το λαιμό, με τα ρούχα στη θάλασσα για να φτάσει την παραγγελία στους λουόμενους.

Φυσικά το σοκ για τους Κυβερνώντες είναι απόλυτα υποκριτικό καθώς αυτές
είναι οι συνθήκες εργασίας στην "βαριά" βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό.

Εμείς γι’ αυτά που φωνάζουμε είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Και δυστυχώς οι καταγγελίες που γίνονται αργούν να ολοκληρωθούν γιατί η τεχνική επιθεώρηση είναι στον Πειραιά. Δεν έχουμε εμείς στα Δωδεκάνησαδήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. 

Λίγο πριν ο νέος αρμόδιος Yπουργός (Εργασίας)  διαβεβαίωνε  ότι…..θα διατάξει ελέγχους. 

Στην Ελλάδα 2.0 όμως το ΣΕΠΕ έχει διαλυθεί απο τον Ιούλιο του 2019 καθώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έχει απαξιώσει πλήρως.  

 Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος αναφέρει για το θέμα μετά τα δεκάδες δημοσιεύματα (που θέλησαν να μας πούν ότι είναι ...ικανοποιητικές οι αμοιβές) : 

"Ο σερβιτόρος- υποβρύχιο στη Ρόδο μπορεί να εισπράττει τα περισσότερα, να εργάζεται με πενθήμερο, να τα έχει όλα συμφωνήσει με τη σύμβαση εργασίας του . Δεν είναι αυτό που έχει σημασία . Υπάρχει παραβίαση σωρείας διατάξεων υγιεινής και ασφαλείας. Πχ έλλειψη σωστικών μέσων, έκθεση της υγείας του σε εξωγενείς κινδύνους επιρρεπείς σε υποθερμία κλπ.  Πρώτη φορά εργασία στη στεριά εντέλει φτάνει να γίνει υποθαλάσσια !!

Να εξεταστούν οι γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας . Αλήθεια τι λένε ;"

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου