Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατήντησε γραφικό και ήταν απόλυτα λογικό

 Αρνείται, όπως όλα δείχνουν,  να δώσει πληροφορίες για ανταλλακτικά που καταγγέλει ότι λείπουν το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπως πάντα ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα. Αντί οι συνδικαλιστές του (που κατέχουν και  θέση ευθύνης, χωρίς
να έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις που κατέλαβαν) να δώσουν περαιτέρω στοιχεία για την καταγγελόμενη -εκ μέρους τους- έλλειψη ανταλλακτικών, αναρωτιούνται με νέα ανακοίνωση τους "αν δεν γνωρίζουμε την καταγγελία κορυφαίου στελέχους για την δυσκολία με τα ανταλλακτικά" .

Ακόμα χειρότερα και επειδή προφανώς δεν έχουν στοιχεία, το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναρωτιέται πότε θα επανακυκλοφορήσουν τρένα που είχαν παροπλιστεί σε συμβάντα ακόμα και προ δεκαετίας, λες και αυτό κατήγγειλαν στις ανακοινώσεις τους. 

"Το Σωματείο μας είναι μόλις 3 ετών"  αναφέρουν, γιατί καταλαβαίνουν ότι πλέον τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι για τις επικοινωνιακές φανφάρες και τα μηδενικά αποτελέσματα.

Λες και το ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν προέκυψε απο την διάλυση και συνένωση άλλων σιδηροδρομικών σωματείων, λες και οι συνδικαλιστές του δεν είναι τα ίδια πρόσωπα με αυτά που πρωταγωνιστούσαν και στα Σωματεία που διαλύθηκαν. Με γραφικούς εκπροσώπους τύπου. 

Αναφορικά με τις συνεχείς βλάβες στους συρμούς που ταλαιπωρούν το προσωπικό και τους επιβάτες, το Σωματείο των Μηχανοδηγών έχει αποστείλει 5 εξώδικα τον τελευταίο χρόνο και έχει προσφύγει τον Απρίλη του 2022 στον ΟΜΕΔ. 

Μάλιστα η Hellenic σήμερα απάντησε στους μηχανοδηγούς ότι μετά τις τελευταίες καταγγελίες τους, προχωρά σε 63 νέες προσλήψεις τεχνιτών. 

Το ΣΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ τι ακριβώς έκανε;  Αλήθεια το ΣΕΠ έχει ποτέ λάβει κάποια επίσημη απάντηση σε δράσεις του ή μήπως τελικά δεν κάνει τίποτα παρά μόνο επικοινωνιακές φανφάρες χωρίς στοιχεία; 

Έχει το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο δράσης σε εργαζόμενους και επιβάτες; 

Ή μήπως το μόνο που τους απασχολεί είναι το στέκι της έλξης και οι μηχανοδηγοί; 

Γραφικοί, ανεπαρκείς και κομπλεξικοί με τους μηχανοδηγούς διαχρονικά. 

Και έχουν τέτοια εμπάθεια που πλέον δεν μπορούν να το κρύψουν και παραληρούν καθημερινά. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Εφόσον διαπραγματεύτηκαν την ΣΣΕ και την υπέγραψαν φαρδιά πλατιά, επιβεβαιώνοντας τις 2 προηγούμενες επιχειρησιακές ΣΣΕ στην Hellenic Train.  

Γιατί δεν έλυσαν το θέμα με την αναδρομική  ένταξη των τεχνιτών στα μισθολόγια της Hellenic Train για τον ένα χρόνο  που όμως  πήραν αυξήσεις εν μέσω COVID εως και 100 Ευρώ το μήνα και κανείς εργαζόμενος στην εταιρεία δεν βγήκε σε αναστολή. 

Είχαν την ευκαιρία να το κάνουν ως "αντιπροσωπευτικοί". Γιατί δεν το διεκδίκησαν;  

Γιατί τόσο είναι το μπόι τους. 

Μονο για να στέλνει επιστολές για τους μηχανοδηγούς ήξερε ο "κορυφαίος". 

Και απο δήμαρχος, κατήντησε κλητήρας. Εκεί οδηγεί η εμπάθεια. 

Απο αποτελέσματα ΜΗΔΕΝ και δράσεις ΥΠΟ το μηδέν. 

Είναι τόσο ΓΡΑΦΙΚΟΙ που θέλουν να πούν ότι το στέγαστρο στην τεχνική βάση στην Πάτρα μπαίνει επειδή έκαναν ανάρτηση στις .....7 Ιουνίου του 2021, 2 χρόνια δηλαδή πριν!!! 

Και όχι επειδή το στέκι και η ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημοσιεύσαν την φωτογραφία με τεχνίτη να εργάζεται κάτω απο τον ήλιο με ομπρέλλα πριν 2 μήνες. 

Συνεχίζεται ΜΕΧΡΙ τέλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου