Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγές και απολύσεις διά μέσω... Παρισίων στο Δημόσιο

Απολύσεις, αλλά και όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν το δημόσιο τομέα, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, κατά τις επαφές που θα έχει
η ελληνική αντιπροσωπεία με εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική αποστολή δεν προτίθεται να θέσει στην τρόικα ζήτημα “αναπροσαρμογής” του ποσοτικού στόχου παρά τις ενδοκυβερνητικές ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει τους επικεφαλής της τρόικας ότι θα πραγματοποιηθούν οι 6.500 αποχωρήσεις ως το τέλος του έτους προκείμενου να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων.

Το σκεπτικό είναι ότι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβε, ι η τρόικα δεν θα επιμείνει σε ποσοτικό στόχο απολύσεων για το 2015.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στους 6.500 συμπεριλαμβάνονται :

-Εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία πρόκειται να μπει λουκέτο

-Υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι δεν πρόκειται να επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις στο δημόσιο

-Υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και η πειθαρχική διαδικασία ολοκληρώθηκε οδηγώντας τους οριστικά στην απόλυση

- Η ελληνική πλευρά αναμένεται να επαναφέρει το αίτημα στις απολύσεις να προσμετρηθούν και οι περίπου 1.800 υπάλληλοι οι οποίοι παρέμεναν στην θέση του με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και τώρα οδηγούνται οριστικά εκτός δημοσίου

Επίσης στο Παρίσι θα εξεταστούν:

-Το νέο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου το οποίο θα συνδέει αποδοχές και αποδοτικότητα και θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015.

-Το νέο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων το οποίο είναι αποσυνδεδεμένο από ενδεχόμενη απόλυση. Εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνεται η καταγραφή όλων των διάσπαρτων διατάξεων για τις αποσπάσεις και μετατάξεις στο Δημόσιο, που θα καταργηθούν ή θα ενοποιηθούν. Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις αρχές του επόμενου έτους.

- Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο: Στους εταίρους μας θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο το οποίο δεν βασίζεται στην μοριοδότηση μόνο των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.α), που αποτελούσε το κύριο κριτήριο για την επιλογή προϊσταμένων. Ενεργοποιούνται γραπτές εξετάσεις και δομημένες συνεντεύξεις. Εντός του φθινοπώρου – και με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων – θα επιλεγούν οι πρώτοι γενικοί διευθυντές με το καινούργιο σύστημα.

-Επίσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και η πορεία υλοποίησης της δεύτερης φάσης της μελέτης του ΟΟΣΑ για τον περιορισμό των διοικητικών βαρών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την έκδοση δευτερεύουσας νομοθεσίας και την εκπόνηση οδικών χαρτών δράσεων από τα επί μέρους υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου