Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Κατατέθηκε η τροπολογία για αλλαγές στην προκήρυξη απεργίας

Η τροπολογία που αποτελεί προαπαιτούμενο του μνημονίου προβλέπει ότι για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του
ενός δεύτερου (50%) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. 
Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις, ακόμη και από το ένα πέμπτο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
Η τροπολογία έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το σύστημα δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας υπό ΕΛΛΑΣ SAT, που συζητείται και ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η ρύθμιση, όπως έχει πει η κυβέρνηση, αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία και όχι τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η τροπολογία ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.
Αποσαφηνίζεται η αληθής έννοια αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος εφόσον διαπιστώνεται με δικαστική απόφαση ότι οφείλεται σε δόλο του τελευταίου, είτε ως προς το αποτέλεσμα του ατυχήματος καθεαυτό, είτε ως προς τη μη τήρηση διατάξεων που ορίζουν μέτρα προστασίας της ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου