Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Καλημέρες με αλήθειες

Καλημέρα με αλήθειες.
 Με την υπογραφή της νέας διετούς ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΣΣΕ που κατοχύρωσε το συλλογικό δίκαιο σε μια ιδιωτική εταιρεία και επέφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια της πλειοψηφιας  των 2 Σωματείων ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ
αυξήσεις στις τακτικές αποδοχές των μηχανοδηγών (και ολων των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) μετά από 9 χρόνια, ΧΩΡΙΣ κανένα διαχωρισμό νέων και παλιών, συμφωνήθηκε -έπειτα από αίτημα της Ferrovie Dello Stato-,η μισθοδοσία να γίνεται 1 φορά το μήνα, τις 5 πρώτες μέρες κάθε μήνα.
 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναγνωρίζοντας τα οργανωτικά προβλήματα που υφίστανται, ζήτησε μεταβατικό στάδιο 2 μηνών για να προσαρμόσει τα πληροφοριακά της συστήματά στα νέα δεδομένα. Για τον σκοπό αυτό κατέβαλε 1 μισθό ως προκαταβολή τον Γενάρη που θα παρακρατηθεί σε 3 ισόποσες άτοκες δόσεις. 
Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι και οι παρατάξεις. 
Ως συνήθως, διάφοροι ανεγκέφαλοι λέγοντας χαζομάρες,επηρέασαν μικρή ομάδα συναδέλφων, στο να αιτηθούν να μην λάβουν την προκαταβολή γιατί «αυτή θα έμπαινε στην φορολογική κλίμακα» και θα επηρέαζε το ...εισόδημα τους, εκμεταλλευόμενοι μια λάθος διατύπωση στην εγκύκλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δύνανται να την λάβουν). 
Το μεταβατικό στάδιο που ζήτησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  λήγει αυτό το μήνα, ωστόσο η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Σωματείου μας, το οποίο σε επικοινωνία χτες με το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται με απόλυτη επιτυχία τα ζητήματα μας εδώ και χρόνια, θα συντάξει επιστολή που θα υπενθυμίζει τις ρητές υποχρεώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάση της νέας διετούς ΣΣΕ, επιστολή η οποία θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. 
Την καθυστέρηση στην μισθοδοσία όμως, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν διάφοροι αμετροεπείς σαλτιμπάγκοι για μικροπαραταξιακά τους οφέλη. 
Είτε ο γνωστός γραφικός, είτε φέρελπις »νέοι»- ότι πιο παλιό σε νοοτροπία καί σκέψη ,τους ξέρουμε χρόνια τώρα,και ας νομίζουν ότι μας ξεγελούν - που περιμένουν την πολιτική εναλλαγή (...) για να αν ελιχθούν σε μια ...ιδιωτική εταιρεία (ή να κάνουν αυτά που είχαν μάθει μέχρι κ το 2015 όταν έβγαζαν προσωπικό πρόγραμμα εργασίας , που τους απέφερε μεγαλύτερες αποδοχές έναντι των άλλων συναδέλφων), είτε γνωστοί ... φουληδες που ζητάνε όλα  τα ρεπό τους και 5-2  την Δευτέρα και την Τρίτη παρακαλάνε να τους φέρει για δουλειά η διαχείριση ή προσπαθούν να διαπραγματευτούν με αυτόν τον τρόπο το εβδομαδιαίο προγραμμα εργασίας. 
Όλοι αυτοί όμως,αμετροεπείς διαχρονικά,έκαναν για άλλη  μια φορά ένα λάθος. 
Προσπαθώντας να πείσουν ότι αν αυτά γίνονταν «παλαιότερα» θα είχε σηκωθεί ο ντουνιάς από την + ΣυνΕξελιξη, αναγνώρισαν εμμέσως ότι μόνο εμείς ως παράταξη  έχουμε καθιερωθεί στην συνείδηση των συναδέλφων ως αυτοί που πάντα μπαίνουν ΜΠΡΟΣΤΑ και δεν κρύβονται. 
ΜΠΡΟΣΤΑ με πράξεις , όχι με λόγια.
Όπως μπροστά είμαστε όταν μας κόβανε 25% + 25% του μισθού μας το 2013 και τότε μας λέγανε κάποιοι ότι ....γίνεται για το καλό μας, όπως όταν προσφεύγαμε μόνοι μας στο ΣΕΠΕ για το εβδομαδιαίο προγραμμα εργασίας & μας λέγανε ότι η έλξη είναι στρατός και θα φάτε τα μούτρα σας, όπως όταν βγαίναμε ΜΠΡΟΣΤΑ και απέναντι σε συνταξιούχους Διευθυντες που θέλανε να διαλύσουν τον κλάδο μας και να απαξιώσουν το επάγγελμα μας καί μας λέγανε ότι τα τηλεφωνικά εκτός υπηρεσίας τα ... προβλέπει ο Κανονισμός Εργασίας,  όπως όταν βγαίναμε ΜΠΡΟΣΤΑ και απέναντι σε συνταξιούχους που θέλησαν να ανέβουν στα χειριστήρια μηχανών στερώντας θέσεις εργασίας από νέους ανθρώπους,  όπως όταν ΕΜΕΙΣ φέραμε την συμφωνία του Δεκεμβρίου του 2017-τότε μας λέγανε τρελούς, αυτά δεν γίνονται σε ιδιωτική εταιρεία μας λέγανε - με τις 100 προσλήψεις, που οδήγησε μετέπειτα στην  τεράστια επιτυχία της ΣΣΕ του 2018. 
Όπως ΕΜΕΙΣ φέρνουμε τον Νόμο για τις ωρες μηχανοδηγησης, την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κλάδου μας.
Όλοι αυτοί, οι λίγοι, δεν έχουν τίποτα απολύτως να πουν στους μηχανοδηγους. 
Αποτελούν παρελθόν & μάλιστα κατάμαυρο. 
Όσο κ να κραυγάζουν μόνο το θυμικό μας προκαλούν.
 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα λάβει την επιστολή της ΠΕΠΕ και οφείλει από τον Μάρτιο να τηρεί τα συμφωνηθέντα στην μισθοδοσία , όπως μέχρι σήμερα τηρεί όσα έχουν κατά καιρούς συμφωνηθεί. 
Όσοι μας γνωρίζουν και οι πολλοί που μας εμπιστεύονται και εμπιστεύτηκαν, ξέρουν ότι εννοούμε πάντα αυτά που λέμε.

Κώστας Γενιδουνιας - Πρόεδρος ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου