Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Άσωτος Ιός : Τοπίο στην ομίχλη

ΣΥΠΕ
Πραγματικά ομιχλώδεις φαντάζουν οι κινήσεις της ΣΥΠΕ από την σύσταση της μέχρι  τώρα. Τελευταίο κατόρθωμα της είναι φυσικά τα κυκλώματα.Σε συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε ότι δηλαδή
οι επικείμενες εργασίες για την υπογειοποίηση κομματιού της γραμμής θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του πλέγματος  των δρομολογίων του προαστιακού, άρα και την ανασύσταση των βαρδιων  των μηχανοδηγών, αυτοί αιφνιδιάζουν τους πάντες καταθέτοντας πρόταση κυκλωμάτων εργασίας χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τα παραπάνω.
Πέρα όμως από την ποιότητα των συγκεκριμένων βραδιών που δεν θα σχολιάσω- αφού δεν υπάρχει λόγος όπως προανέφερα- είναι έκδηλες οι πραγματικές διαθέσεις των εμπνευστών της κίνησης αυτής  τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Κατ αρχήν ο τρόπος που έγινε και δεν έχει διαψευσθεί από κανέναν ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις κατατέθηκαν  πρώτα στον εργοδότη και μετά για «συζητηση» στο συνδικάτο λέει πολλά.Το δεύτερο είναι η αστεία επιχειρηματολογία στο γιατί κατατέθηκαν τώρα.
Η ΣΥΠΕ θεωρεί ότι κερδίζεται ένα ρεπό παραπάνω .Μα ακόμα κι αν είναι έτσι πρώτον θα μπορούσαν να απαιτήσουν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, δεύτερον θα μπορούσαν να απαιτήσουν την εφαρμογή της διευθέτησης χρόνου εργασίας που υπάρχει στην ΣΣΕ .
Επίσης, όλοι ξέρουμε ότι ακόμα και σε αυτό το κομμάτι (ρεπό-υπερεργασία)οι συνθήκες θα αλλάξουν με την έλευση των καινούριων μηχανοδηγών που είναι προ των πυλών .
Αρα προς τι όλη αυτή η βιασύνη της ΣΥΠΕ και η κάψα για τα κυκλώματα εργασίας?
Μα προφανώς για να δηλώσουν στους εργοδότες ότι είναι πρόθυμοι προς εκμετάλλευση.
Βλέπουμε και καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αλλαγή κυκλωμάτων εργασίας στη παρούσα φάση.Η μόνη ανάγκη που ίσως υπάρχει κινείται από την ματαιοδοξία κάποιων.

ΕΝΟΤΗΤΑ

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα .Ο εκπρόσωπος της Ενότητας στο ΔΣ της ΠΕΠΕ  είναι υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς.Βέβαια ελεύθερη για τους εργοδότες, όχι για τους εργαζόμενους. Όμως στην προσπάθεια του να προτείνει για να ενισχυθεί συνδικαλιστικά αλλά και για να δηλώσει κι αυτός διαθέσιμος προς εκμετάλλευση στην εργοδοσία δεν διστάζει- με πρόταση αυτή τη φόρα για τα αξονικά τραίνα- να καταστρατηγήσει βασικές αρχές της εργατικής νομοθεσίας.Εις βάρος εννοείται των εργαζόμενων, που ναι μεν μπορούν να δουν το εισόδημα τους ν αυξάνεται, αλλά παράλληλα με την εργασία τους, που ήδη είναι επιφορτισμένη.

ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά η Συνεξελιξη που από χρόνια έχει κατανοήσει την επιφορτισμένη καθημερινότητα των μηχανοδηγών(κι αυτό φαίνεται στην πράξη από την εφαρμογή του εβδομαδιαίου κυκλώματος εργασίας ,από την κατάργηση των 10ωρων στον προαστιακό κ.α) πετυχαίνει μια ιστορική απόφαση με τις ώρες μηχανοδηγησης που πλέον γίνονται νόμος.
Είναι σαφές ότι μέσα σε όλο αυτό το ομιχλώδες  τοπίο με τους υπέρμαχους της αχαλίνωτης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με τους εξουσιολάγνους κυνηγούς της αφέλειας και με την ιδιωτική πρωτοβουλία συνεχώς σε θέση μάχης η Συνεξελιξη με τις αντιθέσεις της, τις αντιφάσεις της και τα λάθη της καταφέρνει να δομήσει ένα εργασιακό χώρο που μπορεί να μην είναι ζηλευτός ή ιδανικός αλλα εξελίσσεται πιο ανθρώπινος.
Εν κατακλείδι ξέρουμε τι θέλουμε, βρίσκουμε τον τρόπο για να το κανουμε πραγματικότητα ζυγίζοντας τις συνθήκες κι επιβάλλοντας τη βούληση μας

Άσωτος Ιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου