Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση για τις σιδηροδρομικές ταυτότητες ζητά η ΠΟΣ απο τις εταιρείες

Επιστολή της ΠΟΣ σε ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ-ΕΡΓΟΣΕ
Κύριοι,
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, διέπονται από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τυγχάνουν
δωρεάν ή ευκολία μεταφοράς με το τραίνο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ως αποδεικτικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας είναι η σιδηροδρομική ταυτότητα του εργαζόμενου κάθε χώρας, καθώς και το FIP που υποχρεούται να εκδίδει η αρμόδια αρχή στον εργαζόμενο, προκειμένου να ταξιδέψει με το σιδηρόδρομο εντός οποιασδήποτε χώρας της Ευρώπης. Γεγονός αποτελεί ότι ουδείς εκδίδει FIP σήμερα.
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις σας και του όρου της Σ.Σ.Ε. 2016 - 2018 τον οποίο όλοι συνυπογράψαμε και παρά το ότι δικαιωθήκαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί να παραμένουν χωρίς ταυτότητες.
Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε σε κοινή συνάντηση με προτεινόμενη ημερομηνία την 20/02/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00’ στον 9ο όροφο της Διοίκησης (Καρόλου 1-3) ή όπου αλλού εσείς ορίσετε .-
   

          Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου