Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Κάιρο: 25 νεκροί στον σιδηροδρομικό σταθμό – Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών – video


Σε 25 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Ραμσής» του Καΐρου, αφού αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε μεταλλικές μπάρες. Μάλιστα παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Χισάμ Αραφάτ.

Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου στον σταθμό στο Κάιρο, δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα. Τουλάχιστον άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σιδηροδρόμων, στο νοσοκομείο της παρακείμενης περιοχής Σούμπρας και στο νοσοκομείο «Al-Helal» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάιεντ δήλωσε πάντως ότι όλοι οι τραυματίες θα μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας «Nasser» και στο Τμήμα Επείγουσας Δράσης «El-Sheffa».

Από την πλευρά της, η Αρχή Σιδηροδρόμων τόνισε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε μεταλλικές μπάρες.

Επιτόπου έσπευσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ο Υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ και η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γάντα Ουάλι.

Ο Πρωθυπουργός Μαντμπούλι δήλωσε ότι παραμένει άγνωστη μέχρι τώρα η ακριβής αιτία της πυρκαγιάς, αλλά τόνισε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Παραίτηση του υπουργού Μεταφορών
Την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου υπέβαλε την παραίτησή του.Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Χισάμ Αραφάτ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συλλυπητήρια του Αλ Σίσι στις οικογένειες
Ο Αλ Σίσι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος αλ Σίσι λίγο πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα, που επισκέπτεται επίσημα το Κάιρο.

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές για να εξακριβωθούν οι αιτίες του θανατηφόρου συμβάντος και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των τραυματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου