Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα στην ΕΡΤ "Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους"

Αφιέρωμα στον σιδηρόδρομο, μέσω παράστασης που είχε συμμετάσχει το 2011 στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Ο δεύτερος κύκλος κοινωνικών ντοκιμαντέρ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του  Μενέλαος Καραμαγγιώλης συνεχίζει τις προβολές του στην ΕΡΤ2,σήμεραΤετάρτη στις 21:45, με την υποστήριξη του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου. Η ένατη ταινία της σειράς με τίτλο «Θέατρο και Πραγματικότητα» παρακολουθεί την ιστορία
των κατοίκων του Λυγουριού, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε ένα ντοκιμαντέρ-θεατρικό έργο για τη ζωή τους, διεκδικώντας μια καλύτερη προοπτική. Αφηγούνται επί σκηνής την ιστορία του Φεστιβάλ της Επιδαύρου, ενώ οι ντόπιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ ανακαλύπτουν τη σημασία του σιδηροδρόμου στη ζωή τους και στην ιστορία του νεοελληνικού βίου.

Η θεατρική παράσταση "ταξιδεύοντας με τρένο" είχε παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών το 2011  με  την  Oμάδα Projector να συνδιαλέγεται με τον παρόντα χρόνο και να ερευνά την ιστορία των σιδηροδρόμων σε μια παράσταση με υπόθεση εργασίας ένα ταξίδι με τρένο.

Με αφετηρία την ταράτσα ενός δημόσιου κτιρίου, απ’ όπου το βλέμμα πλανάται ελεύθερα πάνω από τις γραμμές των τρένων που διασχίζουν την πόλη, στήνει μια site specific παράσταση βασισμένη στους κώδικες του «θεατρικού ντοκιμαντέρ», στην ανάμειξη ιστορικών κειμένων και τραγουδιών με προσωπικές αφηγήσεις, αλλά και στη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν εργαστεί σε τρένα.

Με τη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν εργαστεί στον ΟΣΕ  ή έχουν ασχοληθεί εντατικά με τον ελληνικό σιδηρόδρομο και μηχανοδηγών (μεταταχθέντων - εν ενεργεία).
Η παράσταση είχε αποσπάσει θετικές κριτικές και η ομάδα Projector είχε βραβευτεί για την τότε παρουσία της στο φεστιβάλ.
Η ΕΡΤ προβαλει μια εκπομπή που γυρίστηκε το 2013 περίπου και έμενε στο αρχείο μέχρι σήμερα για την δημιουργία της παράστασης αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου