Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

O γραφικός της έλξης τραγουδάει...σε δόσεις.

Ο γραφικός τροβαδούρος της έλξης, συνεχίζει να τραγουδά.

Αφού

κατάφερε να προσφύγει στο ΣΕΠΕ και να χάσει τις υπερωρίες, αλλά δεν ενημέρωσε ΠΟΤΕ, αφού στήριξε τις υποχρεωτικές επικουρίες των βοηθών το 2013, αφού το 2013-2014 στήριξε τις μειώσεις μισθών στους μηχανοδηγούς και την αναδρομική αποπληρωμή οφειλομένων σε 18-24 δόσεις (οπότε και τότε οι μηχανοδηγοί του τραγουδούσαν, γραφικέ είσαι κεφάτος γιατί πληρώνεις ως..Κωτσόβολος και του έμεινε ως θύμηση ο ...Κωτσόβολος) διαμαρτύρεται τώρα γιατί η δικαστική απόφαση για τις ημέρες κανονικής άδειας θα πληρωθεί σε 2 δόσεις, όπως συνέβη και πέρυσι. 

Διαμαρτύρεται αυτός που έλεγε ότι δεν θα πληρωθεί ΠΟΤΕ. 

Όσον αφορά το θέμα της παρακράτησης μισθού για τους 60 συναδέλφους, ο ίδιος και η ΣΥΠΕ σε συνέλευση είχαν υποστηρίξει ότι η ΣΣΕ "έχει σκιές" και πως δεν είναι βέβαιο ότι σε αυτήν θα ενταχθούν οι νέοι μηχανοδηγοί απο 1η Αυγούστου. Τελικά δεν κατάφεραν ούτε σε αυτό να πέσουν μέσα.

Η ΠΕΠΕ φρόντισε μέχρι να λυθεί το θέμα -αθόρυβα γιατί καλοθελητές σαν τον γραφικό υπάρχουν πολλοί- να μην πραγματοποιηθεί η παρακράτηση μισθού σε όσους είχαν πάρει την προκαταβολή πέρυσι τον Γενάρη και είχε συμφωνηθεί να αποπληρωθεί με την μισθοδοσία Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη 2019.

Είναι γνωστό  σε όλους ότι ο γραφικός μέσα στις μηχανές προσπαθεί να πείσει τους νέους συναδέλφους ότι ζουν σε ένα μεσαίωνα, ότι δεν θα πληρώνονταν ποτέ, ότι θα μετατίθενται σε άλλες έδρες.
Είναι γνωστό ότι και ο ίδιος προσπάθησε να γίνουν μεταθέσεις ,όπως προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα σε συνταξιούχους.
Είναι γνωστό ότι ο γραφικός προσπαθεί να καλλιεργήσει την εσωστρέφεια.
Είναι γνωστό ότι ψήφισε την εγγραφή των 68 στο Σωματείο μας και μετά έστελνε επιστολές ότι είναι μαθητές. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ. 

Είναι γνωστό ότι κατήγγειλε τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές ως διαδικασία και μόλις έμαθε ότι θα τρέξουν αμοιβές, έσπευσε να πιστοποιηθεί ως ...εκπαιδευτής! Ο επαναστάτης της πλάκας, του γλυκού νερού.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο γραφικός θα λέει τώρα ότι... θα εξαφάνιζε με μαγικό τρόπο την προκαταβολή μισθού που είχαν λάβει οι νέοι συνάδελφοι.
Το 2013 διαβεβαίωνε ότι θα εξαιρεθούμε απο μειώσεις και τελικά τις ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ σε 18-24 δόσεις. 

Ας δούνε οι μηχανοδηγοί τι συμβαίνει στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ  όπου οι της ίδιας συνομοταξίας συνδικαλιστές με τον γραφικό, κατόρθωσαν να έχουν απλήρωτο τον κόσμο από τις 13 Δεκεμβρίου.
Ο ίδιος τσέπωσε την προκαταβολή -ΠΑΧΥΛΗ- τον περασμένο Γενάρη και τώρα πουλάει επανάσταση. Όπως πούλαγε και τότε.
Όπως κάνει πάντα, απο το πληκτρολόγιο, όντας θρασύδειλος.
Αλλά και συνάμα ανόητος.
Ακόμα δεν έχεις καταλάβει γραφικέ  πως στήριζες επικουρίες, μειώσεις μισθών και πως πούλησες τις υπερωρίες.
Τόσο μυαλό θέλει ; 
Αν αντέχεις έλα στις συνελεύσεις να μάθεις.  ΑΝ αντέχεις. 
Γιατί έχεις τελευταία αλλεργία σε αυτές.

Το στέκι της έλξης - Τo blog των μηχανοδηγών 


Ένας συνάδελφος ορθότατα μας είπε, τι ασχολείστε με δαύτον, τον ξέρουν όλοι.
Ασχολούμαστε γιατί αν δεν απαντάς στα ψέμματα, αυτά μπορούν να θεωρηθούν αλήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου