Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Aνακοίνωση των νόθων της ΠΟΣ για την ΣΣΕ του ΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες (4/2/2020) με τη Διοίκηση του ΟΣΕ όπου έγινε η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δέκα λεπτά περίπου
μετά την έναρξη προσήλθαν στην αίθουσα οι συνάδελφοι ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ οι οποίοι εκπροσωπώντας την ΠΕΣΟΣΕ, παρέδωσαν στη Διοίκηση τα αιτήματά τους τα οποία ζήτησαν να συμπεριληφθούν στη Σ.Σ.Ε. ζήτησαν επίσης από τη Διοίκηση να συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, αποκαλώντας για μία ακόμη φορά νόθα τη Διοίκηση της Π.Ο.Σ.

Φεύγοντας, τους ακολούθησε και το μέλος του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. – Αναπλ.Πρόεδρος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗΣ – καταγγέλλοντας τη συμμετοχή του Σ.Σ. «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» στη διαπραγμάτευση ο οποίος εκπροσωπείται νομίμως.
Δεν θα ασχοληθούμε όμως με τους θεατρινισμούς των συγκεκριμένων και γενικότερα της παράταξης του ΔΙΚΤΥΟΥ. 
Προς ενημέρωσή σας, δυο πράγματα:
Η Π.Ο.Σ. εγγράφως ζήτησε προτάσεις από τα Σωματεία για να συμπεριληφθούν στη Σ.Σ.Ε. Ουδέποτε έστειλε προτάσεις η ΠΕΣΟΣΕ.
Ζητήσαμε από την ΠΕΣΟΣΕ να υπογράψει το εξώδικο για τη Σ.Σ.Ε. και να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση. Αρνήθηκε κατηγορηματικά. Χθες, (4/2/2020) ζητούσε από τον εργοδότη να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Διερωτώμεθα όμως:
Αυτά βοηθούν για να υπογραφεί μια καλή Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους; ή τη δυσκολεύουν;
Κατά τη διαπραγμάτευση αναλύθηκαν τα κυριότερα ζητήματα της Σ.Σ.Ε. έχοντας ως σημείο εκκίνησης την υπάρχουσα Σ.Σ.Ε. και παρά τις δυσκολίες του προϋπολογισμού συμφωνήσαμε ότι η Σ.Σ.Ε. θα είναι σε ισχύ έως ότου εγκριθεί η νέα. Το γεγονός αυτό, επιφέρει μια πίεση χρόνου, ώστε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα. 
Καταγγείλαμε τις αυθαιρεσίες των υπηρεσιακών στελεχών όσον αφορά τη διαδικασία εφαρμογής της Σ.Σ.Ε. που επικρατεί στο κοντινό παρελθόν και συμφωνήσαμε με τη Διοίκηση ότι θα εφαρμοστούν κανόνες σε όλα τα ζητήματα που θα είναι σεβαστοί από όλους. 
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη (11/2/2020) όπου θα αναλυθούν όλα τα ζητήματα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Επειδή η διαπραγμάτευση προβλέπεται να είναι δύσκολη, η οποία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι παρά τα σχέδια που με τυμπανοκρουσίες εξαγγέλλει η Κυβέρνηση για το Σιδηρόδρομο, για μια ακόμη χρονιά συνεχίζεται η πενιχρή χρηματοδότηση προς τον ΟΣΕ
Δεν επαναπαυόμαστε. Αντιθέτως, σας καλούμε σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας που συμπιέστηκαν στα δέκα και πλέον χρόνια λιτότητας η οποία παρά τους πανηγυρισμούς για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, συνεχίζεται με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Μετά την επόμενη συνάντηση θα υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση καθότι ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και απαντήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου