Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώνεται το έγκλημα της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιούχων

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι παρατάξεις της ΓΣΕΕ ασχολούνταν (και εξακολουθούν να ασχολούνται μέχρι αυτή τη στιγμή) αποκλειστικά και μόνο
με τη διεξαγωγή του 37ου συνεδρίου. Η διεξαγωγή του συνεδρίου τελικά «ευοδώθηκε».
Την ίδια στιγμή, σήμερα δηλαδή, ψηφίζεται το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο Βρούτση. 
Είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που εγκαινίασαν τα νεοφιλελεύθερα Μνημόνια και ο Νόμος Κατρούγκαλου, που έβαλε την αρχική ταφόπλακα. 
Είναι ένα νομοσχέδιο που εγκαινιάζει τη μόνιμη και σταθερή μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, όπως αποδεικνύεται από την ίδια την αναλογιστική μελέτη της Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία για τα επόμενα 20 χρόνια, η μέση σύνταξη θα βαίνει μειούμενη.
Είναι ένα νομοσχέδιο που μαθηματικά οδηγεί σε μείωση εισφορών – μείωση παροχών – μείωση συντάξεων για τους σημερινούς εργαζόμενους και θέτει τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση αλά Πινοσέτ της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Είναι ένα νομοσχέδιο που καταργεί ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη μεν αλλά μόνιμη δε, 13η σύνταξη των πολλών.
Είναι ένα νομοσχέδιο που βάζει τη συνταξιοδοτική ταφόπλακα στους νέους της μερικής απασχόλησης, της εργασιακής επισφάλειας, των μεγάλων διαστημάτων ανεργίας, που ποτέ δεν πρόκειται να πιάσουν 30 έτη εργασιακής ζωής. 
Η ΕΑΚ συνεχίζει και τον αγώνα της και τις παρεμβάσεις της μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους.
Η ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων είναι και μπορεί να γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου