Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Συνέδριο fast track στην ΓΣΕΕ για να σωθεί η τιμή της και ο νόθος...


Την ώρα που Ομοσπονδίες χρειάζονται 2 και 3 μέρες για να πραγματοποιήσουν το συνέδριο τους, η ΓΣΕΕ αποφάσισε χτες να πραγματοποίησει μονοήμερο συνέδριο 
σε άγνωστο τόπο στην Αθήνα, στις 25 Φλεβάρη,για να εκλέξει την νέα Διοίκηση της. 

Μακριά απο την πραγματικότητα των εργαζομένων και ίσως υπό αστυνομική προστασία, αυτή η ΓΣΕΕ θα επιχειρήσει να εκλέξει ΔΣ για 3η φορά καθώς τις 2 προηγούμενες τα συνέδρια διέλυσαν μέλη του ΠΑΜΕ. 
Οι αλληλοκαταγγελίες μεταξύ παρατάξεων (ΠΑΣΚ εναντίον ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ εναντίνον ΠΑΜΕ και το αντίστροφο) δεν πείθουν κανένα εργαζόμενο ότι γίνονται  για την ουσιαστικά καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων του, ούτε καν πλέον με πολιτικό υπόβαθρο.
Αντίθετα καταδεικνύουν την βαθιά σήψη στα συνδικάτα στην χώρα, όπου παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) αλληλοκατηγορούνται για νοθείες στις εκλογές σε χώρους εργασίας.
Και την ίδια ώρα αυτές οι παρατάξεις κατεβαίνουν απο κοινού ή συμμαχούν ενάντια σε εκλογές όπου  δεν τους συμφέρει το αποτέλεσμα τους. 
Η συμμαχία ΔΑΚΕ -ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) στον σιδηρόδρομο αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταγγέλουν νοθεία στον σιδηρόδρομο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος τους στον σιδηρόδρομο καταθέτει ως μάρτυρας μαζί με τον επικεφαλή της ΔΑΚΕ για να στηρίξει την νοθεία που κατήγγειλε το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας!
Βαθιά σήψη, που προκαλεί απέχθεια στους εργαζόμενους.
Μοναδική λύση,η οργάνωση απο τα κάτω και η δουλειά σε χώρους εργασίας υπέρ της υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομέων.
Και ας αφήσουμε τους εργατοπατέρες να πλακώνονται στα συνέδρια για τις καρέκλες τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου