Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

+ΣυνΕξέλιξη : Υπεύθυνα, ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

 
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι, 

 πραγματοποιήθηκε στις 7/6 η ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη,  κατά  την οποία

υπήρξε συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και ειδικά το ΜΘ ,ενώ είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε  με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους για όσα τους απασχολούν.

 Δυστυχώς η παράταξη της Συμμαχίας,  όπως είχε προαναγγείλει,  απείχε  από τη συνεδρίαση, και όλες τις συνεδριάσεις κατά δήλωσή της,   επικαλούμενη ανυπόστατες  κατηγορίες προκειμένου να κρύψει κάτω από αυτές την ατζέντα που ήδη έχουμε επισημάνει πως έχει: Τη διάσπαση της ΠΕΠΕ , αφού πια γνωρίζει ότι δεν μπορεί να την μετατρέψει σε ένα συμβιβασμένο  φιλοκυβερνητικό σωματείο. Η ανακοίνωση με την οποία η Συμμαχία προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία της , βρίθει  ψέματων , τα οποία υποχρεούμαστε , για άλλη μια φορά να αποδομήσουμε  δημόσια, έχοντας πρώτα ανατρέξει και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης  του ΣΤΑ :

Για το θέμα της ALE :  Ουδέποτε υπερψήφισε το σώμα και η Συνεξελιξη την δια-παραταξιακή  εκπροσώπηση. Η απάντηση που δόθηκε τότε ήταν ότι η εκπροσώπηση  γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο,  πλειοψηφικά από το 2015 και μετά. Καλό θα ήταν πάντως να απαντήσει η Συμμαχία στους συναδέλφους,  πως γίνεται να ενδιαφέρεται τόσο για την παρουσία της στην ALE ,στη Ρώμη,   όταν οι εκπρόσωποι της δεν  συμμετείχαν στις διεργασίες, τις συναντήσεις και την συνέντευξη τύπου που έδωσε η Ale στην Αθήνα πέρυσι τον Μάιο, μετά το έγκλημα των Τεμπών. Φυσικά για εμάς το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση απλή: Γιατί η κύρια  ατζέντα της Συμμαχίας όλο αυτό το διάστημα ήταν η συντήρηση και η ενίσχυση της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους προς τέρψη  των πολιτικών / κυβερνητικών  προϊσταμένων  της.

Για τον προγραμματισμό στη Θεσσαλονίκη: Η πρόταση που υπερψηφίστηκε προβλέπει να γίνεται τοπικά ο προγραμματισμός σε ΚΑΘΕ μηχανοστάσιο , και όχι μόνο στο ΜΘ. Πρόταση που έχει κατατεθεί στην εταιρία από την οποία περιμένουμε να τρέξει τις διαδικασίες για την υλοποίηση της.

Για τα φερόμενα,  ως περιστατικά μπουλινγκ  : Το σωματείο μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία όσο και με τον καταγγελλόμενο για να εξάγει,  όσο είναι δυνατόν,  ολοκληρωμένο συμπέρασμα. Είναι αυτονόητο,  ότι μέχρι του βαθμού που μας επιτρέπεται,  η θέση μας είναι πάντα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης και της πραγματοποίησης αμοιβαίων υποχωρήσεων όταν πρόκειται για καταγγελίες μεταξύ μελών του σωματείου  μας. Εδώ βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε ανάλογη καταγγελία κατά στελέχους/ μέλους του Σωματείου μας,  μετά τα Τεμπη , από ΔΥΟ συναδέλφους προς τρίτο,  η παράταξη της Συμμαχίας είχε καταπιεί επιδεικτικά τη γλώσσα της. Βλέπετε για κάποιους οι καταγγελίες αξίζουν τη δέουσα προσοχή τους ,  μόνο όταν αυτές είναι κατά προϊσταμένων που δεν πρόσκεινται στην παράταξη τους. Για εμάς,  η πάγια θέση  είναι η καταρχήν υπεράσπιση του υφιστάμενου μέλους μας , έναντι πιθανών αυθαιρεσιών  από προϊστάμενους,  πάντοτε εντος συγκεκριμένου και ξεκάθαρου πλαισίου.

Για τη συνάντηση με το νέο Διευθύνοντα  Σύμβουλο της εταιρίας: Η πρόσκληση αφορούσε σε μόλις δύο εκπροσώπους από κάθε ένα από τα τρία σωματεία. Είναι αυτονόητο ότι όταν εκλεγμένοι συνδικαλιστές έχουν εκφράσει επισήμως τη θέση ότι θα απέχουν από τις εργασίες του Σωματείου και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους,  δεν μπορεί να παρίστανται σε μια συνάντηση στην οποία κάνουμε ακριβώς αυτό το οποίο εκείνοι αποποιήθηκαν : Να εκπροσωπούσε τους μηχανοδηγούς.

Για την απομάκρυνση συναδέλφου από θέση ευθύνης,  όπως είναι ήδη γνωστό,  πετύχαμε  να μην προκηρυχθεί η θέση αυτή,  μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό όργανο,  στο οποίο έχει παραπεμφθεί,   όπου αυτονόητα θα είμαστε δίπλα του , όπως ήμασταν πάντα δίπλα σε κάθε μηχανοδηγό.

Τέλος σε σχέση με τη φερόμενη,  στοχοποίηση  συναδέλφων,  τους παραπέμπουμε  στα πρακτικά της τελευταίας  συνεδρίασης , από την οποία απείχαν,  όπου οι απαντήσεις δόθηκαν στον ίδιο το συνάδελφο που αφορά το περιστατικό.

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι  

Η παράταξη μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι η παράταξη της ευθύνης,  που δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από οποιαδήποτε δυσκολία και αντιξοότητα. 

Είναι η παράταξη που πάντα κοιτούσε και θα συνεχίσει να κοίτα το αύριο,  το παρόν και το μέλλον του κλάδου μας και του σιδηροδρόμου.  Μπροστά μας έχουμε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση αυτή της νέας ΣΣΕ. Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίζουμε έναν πόλεμο ανακοινώσεων με εκείνους που αποφάσισαν να απέχουν για λόγους που έχουμε εξηγήσει  και στο πρόσφατο παρελθόν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνουν απόντες.  Να θυμίσουμε ότι κατά τη διαπραγμάτευση  της προηγούμενης ΣΣΕ αποχώρησαν,  συντασσομενοι  με τη θέση του Προεδρείου αλλού Σωματείου,  που και τότε και τώρα μιλά για ενιαίο μισθολόγιο των εργαζομένων στην HT, μη αναγνωρίζοντας  προκλητικά και πεισματικά την πραγματικότητα σε όλες τις σιδηρόδρομικες εταιρείες.

Είναι στρατηγική επιλογή κάποιων να ανακυκλώνουν ζητήματα που είτε έχουν απαντηθεί,  είτε έχουν λυθεί,  προκειμένου να συντηρούν ένα κλίμα εσωστρέφειας , με την ελπίδα να επωφεληθούν από αυτό. 

Είναι όμως και δική μας στρατηγική επιλογή να αφήσουμε πίσω τις μικρότητες,  τα σαμποτάζ και τη δημιουργία εντυπώσεων και να κοιτάξουμε μπροστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. 

Την ώρα που απαιτείται,  όσο ποτέ,  η μέγιστη συσπείρωση των μηχανοδηγών, εν μέσω αλλαγών και νέων προκλήσεων,  εμείς προχωράμε μπροστά με όσους θέλουν και μπορούν.

                       Υπεύθυνα , ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου