Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Εμπρηστική απάντηση ΗΤ-ΟΣΕ στα εξώδικα των μηχανοδηγών

 Πέρα από γενικότητες για τις «δυσλειτουργίες του παρελθόντος» στην κοινή τους ανακοίνωση αφήνουν αιχμές κατά των εργαζομένων για πρωτοβουλίες που προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη του σιδηρόδρομου.

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε από τον ΟΣΕ και την Hellenic Train στο πλαίσιο της κοινής τους απάντησης στα εξώδικα που στάλθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) και αποκαλύπτουν το συνεχιζόμενο χάος στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Οι διοικήσεις αφού περιορίζονται σε γενικότητες ισχυριζόμενες ότι έχουν εντοπιστεί οι «δυσλειτουργίες του παρελθόντος» και πως «έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους» σπεύδουν, εμμέσως πλην σαφώς, να επιτεθούν στους εργαζόμενους.

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά «οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό, αλλά και προς το εμπορευματικό έργο».

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo και των εξωδίκων που εστάλησαν στον ΟΣΕ και την ΗΤ, οι νέες Διοικήσεις ενημερώνουν για τα εξής

Ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης αυτής αλλά και των επομένων που θα ακολουθήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η από κοινού αντιμετώπιση τόσο των λειτουργικών θεμάτων της υποδομής και του τροχαίου υλικού, όσο και των χρόνιων οικονομικών θεμάτων που απασχολούν τους δυο Οργανισμούς.

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό, αλλά και προς το εμπορευματικό έργο.

Οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος έχουν εντοπιστεί από τις Διοικήσεις και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου.


Σημειώνεται ότι στα εξώδικά τους επισήμαναν τα σοβαρά κενά ασφαλείας στη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων και αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε φωτοσήματα που αλλάζουν ξαφνικά ενδείξεις, αναγκάζοντας τον μηχανοδηγό να φρενάρει απότομα, προκαλώντας ανησυχία στους επιβάτες, αλλά και στο σύστημα της τηλεδιοίκησης που είναι εκτός λειτουργίας σε πολλές περιοχές 

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου