Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσι και δια ροπάλου: Επέμβαση ΜΑΤ στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ

Η σύλληψη του Ν. Φωτόπουλου και των άλλων συνδικαλιστών , δείχνουν ότι ο συνδικαλισμός την εποχή του μνημονίου βρίσκεται στο απόσπασμα.
Δείτε το Video με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ να αναφέρεται σήμερα το πρωί στο δίκαιο του αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ .
Χρήση βίας ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται για την κατάργηση του άδικου τέλους ακινήτων .
Η απάντηση στην τρομοκρατία τους πρέπει να είναι η συνέχιση του αγώνα
Δημοσιεύουμε και το δελτίο τύπου της ΓΣΕ και της Π.Ο.Σ.
Δελτίο Τύπου - Με την αστυνομία και τις συλλήψεις δεν ασκείται πολιτική

Η Γ.Σ.Ε.Ε. καταδικάζει απερίφραστα τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου η Κυβέρνηση να κάμψει συνδικαλιστικές δράσεις και αντιδράσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική των «χαρατσιών» και της λιτότητας.
Η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συνδικαλιστών σε μία περίοδο καταιγισμού επώδυνων μέτρων που οδηγούν σε γενικευμένη οικονομική αποδυνάμωση και κοινωνική υποβάθμιση, είναι το λιγότερο προκλητική.
Η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν οι Αρχές κάθε είδους στη διασφάλιση της «τάξης» απέναντι στις συλλογικές αντιδράσεις εξανεμίζεται όταν γίνεται χρήση αστυνομικής βίας και χημικών σε ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων ή όταν απεργίες κρίνονται διαρκώς παράνομες όταν εργοδότες εισφοροφυγάδες μένουν ατιμώρητοι ενώ απολυμένοι εργαζόμενοι είναι δέσμιοι της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η αντίδραση και η συνδικαλιστική δράση καταστέλλονται με προσαγωγές και συλλήψεις, όσο λαμβάνονται επαχθή μέτρα που πυροδοτούν εντάσεις.
Η Κυβέρνηση ας αφήσει τα φληναφήματα.
Μια και μόνη λύση υπάρχει.
Ν’αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η «ευαισθησία» της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, αλλά πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τα επαχθέστατα χαράτσια.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Π.Ο.Σ.


        Η σημερινή κυβέρνηση με αυταρχικό τρόπο και χρησιμοποιώντας βία, επιχειρεί να υλοποιήσει την αντεργατική – αντικοινωνική και βάρβαρη οικονομική πολιτική της.
Προχωρώντας σε συλλήψεις συνδικαλιστών και του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συν. Νίκου Φωτόπουλου, επιβάλλει χαράτσια στην ελληνική κοινωνία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
        Η Π.Ο.Σ καταγγέλλει τις συλλήψεις των συνδικαλιστών και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους.
        Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και το σύνολο της κοινωνίας πρέπει να απαντήσουν δυναμικά απέναντι  σ’ αυτές τις πολιτικές που οδηγούν σε φτωχοποίηση το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Ενέργειες σαν τη σημερινή που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν τη δράση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, να ξέρουν ότι θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.


1 σχόλιο:

  1. ναι ρε τζαμπατζηδες ειμαστε κι οποιος εχει προβλημα με τους τζαμπατζηδες τον εχουμε γραμμενο!δεν καταλαβα δηλαδη να πληρωνουμε και τον νοσηρο αερα που αναπνεουμε?ουτε ρευμα ουτε νερο ουτε συγκοινωνιες ουτε δρομους αυτα ειναι κοινωνικα αγαθα και θα επρεπε να ανηκουν σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή