Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η νέα λίστα με τα ΒΑΕ - Μέσα οι μηχανοδηγοί

Δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα η λίστα με τα επαγγέλματα που εντάσσονται στα ΒΑΕ .
Όπως το στέκι είχε ενημερώσει ο κλάδος έλξης εντάσσεται στην νέα λίστα με την ειδικότητα των οδηγών μέσων σταθερής τροχιάς .
Διαβάστε εδώ όλη την νέα λίστα
                                                       http://goo.gl/6EzeE

που ισχύει αναδρομικά απο 1.11.2011 .Στο άρθρο 50 αυτό που μας αφορά .
Αναμφίβολα μια επιτυχία για την ΠΕΠΕ , μια δικαίωση για τον κλάδο , η πραγματοποίηση  ενός αιτήματος που χρόνιζε . 

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα αίτημα που χρόνιζε λύθηκε και επιτέλους ένα ευχάριστο νέο για τους μηχανοδηγούς .
    Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ΠΕΠΕ σε ένα αίτημα που διεκδικείται εδώ και πολλά χρόνια απο τον κλάδο .

    Η ουσία σε όλο αυτήν την επιτυχία βρίσκεται όμως στον τρόπο ένταξης μας .

    Μαζί με όλους τους οδηγούς στα μέσα σταθερής τροχιάς κάτω από την ειδικότητα του οδηγού μέσου σταθερής τροχιάς .

    Μια νέα προοπτική ανοίγει για τον κλάδο .
    Θα είναι κρίμα να χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία.
    Η κατάθεση κοινού αιτήματος για ένταξη από τα 3 σωματεία οδηγών μέσων σταθερής τροχιάς , δείχνει το δρόμο για όσα μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε .
    Έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι των σιδηροδρομικών .

    Σε αυτό το σημείο και αφού πλέον τελείωσε το θέμα και επίσημα (πολύ παραφιλολογία και πάλι τις τελευταίες μέρες) υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω.

    Ο ένας είναι ο κ. Κωνσταντινίδης , πρόεδρος της Επιτροπής που βοήθησε τα μέγιστα , δίνοντας και επισυνάπτοντας στον φάκελο μας και την μελέτη της κ. Νένα για τις επιπτώσεις στον ύπνο από το ακατάστατο ωράριο εργασίας μας.

    Επίσης , τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ στην επιτροπή Ανδρέας Κολλάς ο οποίος βοήθησε και αυτός σημαντικά στην ολοκλήρωση του αιτήματος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια ,σε όλους που τρέξανε για να γίνει πραγματικότητα αυτό που όλοι οι μηχανοδηγοί ζητούσαν ! Πλέον και με την βούλα αναγνωρίζεται από το Ελληνικό κράτος η ιδιαιτερότητα του κλάδου .Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ως κλάδος των αγώνα , και επίσης δημιουργεί το ανάχωμα καθώς και την αφετηρία της υπερασπιστικής γραμμής σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των δικαιωμάτων μας !Επιπλέον δείχνει ότι το σωματείο αποκτά μια νέα νοοτροπία με τις ενέργειες που έκανε,καθώς και στην μεθοδολογία επίτευξης των στόχων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπερασματικά, η συλλογική προσπάθεια των μελών του ΔΣ της ΠΕΠΕ, χωρίς να ξεχωρίσουμε κάποια ιδιαιτερότητα, αποδεικνύει ότι η ισχύς εν τη ενώσει, απέδωσε πάλι θετικά αποτελέσματα!!!!.
    Το επικίνδυνο και δύσκολο,είναι να καταλάβουν πολλοί επαναστάτες του "κώλου", ότι οι παλληκαριές μόνο στο λόγο, με σκοπό τον εντυπωσιασμό σε συνελεύσεις του Σωματείου, δείχνουν την μικροπρέπεια, την ασχετοσύνη όσο και την διασπαστικότητα που τους διακατέχει!.
    Εύγε λοιπόν στην ΠΕΠΕ, γι' αυτήν τη μάχη που κέρδισε σ' αυτή τη δύσκολη συγκοιρία !!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή