Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τραγωδία στην Πολωνία - 15 οι νεκροί απο τη σύγκρουση τρένων

Ενα απο τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστηχήματα των τελευταίων ετών στη χώρα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββατου.Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων τα οποία βρέθηκαν στην ίδια γραμμή στο Σεσοτσίνι της νότιας Πολωνίας.




Οι μισοί από τους τραυματίες είναι σοβαρά, σύμφωνα με την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών. Ανάμεσα στους βρίσκονται και Ουκρανοί.
Γάλλοι και Ισπανοί επέβαιναν στα δύο τρένα, αλλά κανείς τους δεν τραυματίστηκε. Συνολικά οι επιβάτες τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 350.
«Αυτή είναι η πιο τραγική σιδηροδρομική καταστροφή στην ιστορία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έφθασε νωρίς σήμερα στον τόπο του δυστυχήματος μαζί με πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησή του.


Η τύχη των δύο μηχανοδηγών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις σορούς των θυμάτων.
Περίπου 450 πυροσβέστες και 100 αστυνομικοί βρίσκονταν επί τόπου, ωστόσο πολλοί χρειάστηκε να μεταφέρουν με τα χέρια τον εξοπλισμό τους, καθώς οι συρμοί συγκρούστηκαν σε μια έκταση από την οποία περνούν μόνο ράγες τρένων.

Οι ομάδες διάσωσης πάσχιζαν να βγάλουν παγιδευμένους επιβάτες από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν με την βοήθεια ενός εκπαιδευμένου σκυλιού.



Τα δύο τρένα είχαν έξι και τέσσερα βαγόνια αντίστοιχα. Το ένα μετέβαινε από το Πρέμισλ στη Βαρσοβία. Το δεύτερο από την Βαρσοβία στην Κρακοβία.


Ερευνά διεξάγεται για να καθοριστούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Σλάβομιρ Νόβακ σημειώθηκε σε μια πρόσφατη εκσυγχρονισμένη γραμμή.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Πολωνία από το 1990 όταν 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση τρένων στο προάστιο Ούρσους της Βαρσοβίας.
Το 1980, 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στο Τορούν της βόρειας Πολωνίας όταν επιβατική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε εμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου