Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ πληρώθηκαν τα εκτός έδρας όπως προέβλεπε η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κανονικά καταβλήθηκε όπως είχαμε γράψει και την Δευτέρα η Δικαστική Απόφαση στους δικαιούχους , ενώ δεν έγινε η καταβολή των εκτός έδρας όπως προέβλεπε η εσωτερική εγκύκλιος που είχε αποκαλύψει το στέκι.
Γνωρίζουμε ότι για το θέμα δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση μετά την δημοσίευση μας και ότι υπάρχει προσπάθεια να αλλάξει το σκεπτικό της εγκυκλίου (ψάχνουν τρόπους....).
Ωστόσο και σύμφωνα με τον Νέο Κανονισμό Εργασίας(άρθρο 21 παρ 3 ) , αν  θεωρήσουμε ότι θα ισχύσει τελικά η εργατική Νομοθεσία θα υπάρξουν μεγάλες απαιτήσεις για αναδρομικά αφού η διανυκτέρευση πληρώνεται με το 80% του ημερομισθίου και όχι με 29 Ε που πληρώνεται σήμερα .
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για αυτούς που επέλεξαν και νομοθέτησαν την κατάργηση του ΚΔΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου