Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εξώδικο ΠΕΠΕ για εσωτερικές μετατάξεις

Η ενέργεια αυτή γίνεται έπειτα από την ενημέρωση που υπήρχε προς την ΠΕΠΕ  την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να προχωρήσει σε εσωτερικές μετατάξεις μηχανοδηγών.
Η ΠΕΠΕ  με το εξώδικο ζητά να μάθει αν ισχύει αυτή η πληροφόρηση , αν η διαδικασία θα γίνει  με διαφανείς διαδικασίες (προκήρυξη θέσεων ) και καλεί την Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου πρώτιστα να επανέλθουν οι μετατασσόμενοι (υποχρεωτικά ή εξαναγκασμένοι  εθελοντικά)  και μόνο τότε και αν αυτοί δεν επαρκούν να προκηρυχτούν νέες θέσεις μηχανοδηγών.
Διαβάστε όλο το εξώδικο >

                                                                                                         Αθήνα, 1/3/2012                                                                                   

ΕΞΩΔΙΚΟ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης Ο.Σ.Ε.» (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Δημοσθ. Ομηρίδου Σκυλίτση 19, και εκπροσωπείται νομίμως

   Προς
Στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα

Κοινοποιούμενη

Στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που εδρεύει στην Αθήνα
-------------
       Αγαπητοί κύριοι,
·         Ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι σκοπεύετε να προβείτε σε μετατάξεις διοικητικού προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε θέσεις του κλάδου των μηχανοδηγών, λόγω ελλείψεως προσωπικού. Για το γεγονός αυτό της ανεπάρκειας προσωπικού σας είχαμε άλλωστε επανειλημμένως ενημερώσει και σας είχαμε καλέσει να το ρυθμίσετε λόγω των σοβαρότατων θεμάτων που ανέκυπταν και ανακύπτουν για την ασφάλεια των αμαξοστοιχιών, του επιβατικού κοινού και του προσωπικού. Αντ’αυτού,  φροντίσατε να απομακρύνετε έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του κλάδου των Μηχανοδηγών- Έλξης σε θέσεις που ουδεμία σχέση είχαν με την εργασία τους  και την εκπαίδευσή τους (φύλακες, κλπ).
·         Εκείνο όμως το οποίο εκπλήσσει είναι πως σκοπεύετε, με αδιαφανείς διαδικασίες, δηλ. χωρίς προκήρυξη-επίσημη πρόσκληση, να μετατάξετε, για την πλήρωση των αναγκαίων θέσεων μηχανοδηγών, διοικητικό προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλ. υπαλλήλους άλλης ειδικότητας, ενώ προηγουμένως είχατε από τις ίδιες θέσεις μετατάξει άλλους (μηχανοδηγούς) ως πλεονάζον προσωπικό!
·         Σας καλούμε βάσει των ανωτέρω να μας ενημερώσετε:
-          Εάν σκοπεύετε να προβείτε σε μετατάξεις υπαλλήλων του διοικητικού προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καλύψετε τα κενά τα οποία έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο των μηχανοδηγών έλξης.
-          Εάν σκοπεύετε να προβείτε στις μετατάξεις αυτές χωρίς τις προβλεπόμενες  από τον νόμο και τον Κανονισμό διαδικασίες (προκήρυξη κλπ)
-          ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης
Να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επανέλθουν οι υποχρεωτικά μεταταγέντες και οι εξαναγκασμένοι σε εθελοντικές μετατάξεις εκπαιδευμένοι μηχανοδηγοί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε άσχετες με την επαγγελματική τους κατάρτιση θέσεις του δημόσιου τομέα. Μόνο σε περίπτωση που οι επαναφορές αυτές δεν επαρκούν, τότε να προχωρήσετε με διαφανείς διαδικασίες σε εσωτερικές μετατάξεις.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα νόμιμα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται. 

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    Επ. Θεοδωρόπουλος                               Βασ. Τουρλής

3 σχόλια:

  1. Θελω να πιστευω οτι το εξωδικο αυτο εχει την πληρη στηριξη ολων διοτι κινειται στο συνθημα του μπλοκ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ αρκει αυτο το συνθημα να αποτελει ελεικρινη προθεση ολων. Υ.Γ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οφειλω κατ αρχας να σας συγχαρω για τη συμπνοια και αλληλεγγυη προς τους μεταταγμενους συναδερφους σας.
    Απο την αλλη θλιψη και οργη με κυριευει για τους πρωην συναδελφους μου (της παλαι ποτε κινησης),που πληρωνονται σωρηδον αναπαυσεις και να μη φαινεται η ελλειψη προσωπικου επι των αμαξ/χιων.
    Θλιβομαι επισης για το κλαδικο σωματειο ΠΕΠΑ που το μονο μελημα του ειναι η ανευρεση διαφορων θεσεων, ωστε να τρυπωσουν καποιοι (με διευθυντικο δικαιωμα) παραμενοντες, οι οποιοι μαθαινουμε οτι ειναι και πολυ επιλεκτικοι στις προτιμησεις τους.
    Ενας πρωην συν/φος μεταταγμενος κι ευχαριστω για τη φιλοξενια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Πέτρο εννοείτε ότι δεν ξεχνά κανείς όπως εννοείτε ότι δικαίωμα στο αύριο έχουν όλοι.

    Το θέμα είναι όντως να είναι ειλικρινείς οι προθέσεις μας και ουσιαστικές οι ενέργειες μας.
    Υπό αυτήν την έννοια θεωρώ πως στο εξώδικο θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και η ξεκάθαρη άποψη μας ότι δεν ξαναδουλέυουμε ρεπό και ότι θα ασκήσουμε αγωγή σε φυσικά πρόσωπα αν προσπαθήσουν να αναγκάσουν το προσωπικό έλξης σε εργασία σε ημέρα ανάπαυσης.(εκτός από το ότι μπορούμε να τους προσάψουμε και άλλα ενδιαφέροντα.

    Έτσι και απόλυτα ειλικρινείς θα είμαστε και μεγαλύτερη πίεση θα ασκήσουμε στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να επαναφέρει τον κόσμο αλλά και να προχωρήσει σε περαιτέρω προσθήκες- ζητώντας και προσλήψεις- , αφού αν δεν ανανεωθεί το προσωπικό σε 3 χρόνια απο σήμερα δεν θα φτάνουμε ούτε για τις μανούβρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και την προοπτική του κλάδου έλξης.
    Τέλος επειδή μιλάω με μετατασσόμενους , εκτός από αυτούς που θέλουμε να επιστρέψουν υπάρχουν και αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν και βιώνουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα μιας ανάλγητης - άδικης και οριζόντιας πολιτικής , ιδιαίτερα σε ότι αφορά το εφάπαξ και την σύνταξη.

    Δεν ξεχνώ λοιπόν σημαίνει και συνδικαλιστική πίεση για να περάσει η καλύτερη 5 ετία της τελευταίας δεκαετίας που θα δικαίωνε τους υποχρεωτικά μετατασσόμενους συναδέλφους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για σύνταξη.
    Γιατί καλοί οι δικαστικοί αγώνες αλλά η συνδικαλιστική πίεση είναι αυτή που γεννά αποτελέσματα.

    Με ειλικρινή διάθεση και πίστη ότι η ΠΕΠΕ στο επόμενο ΔΣ θα πράξει το αυτονόητο σε σχέση με τα ρεπό θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε και σε αυτό το δίκαιο αίτημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή