Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Νεότερα απο το ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε χτες στην Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΕ.
Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και αποφασίστηκαν τα εξής

  • Οι Γενικές Συνελεύσεις εκτός απροόπτου θα ξεκινήσουν στις 8 Μάιου ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ  θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του Μάη( πιθανές ημερομηνίες 28/29 Μαΐου ). Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιορισθούν στην συνεδρίαση του ΔΣ τον Απρίλη όπου θα συζητηθεί και ο οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός δράσης.
  • Στο ετήσιο συνέδριο της ALLE που φέτος γίνεται στην Λισαβόνα θα μεταβεί ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ και ο συνάδελφος Μπάλλας Ν. σαν μεταφραστής. Το στέκι θα ενημερώσει για τα θέματα που θα συζητηθούν εκεί.
  • Συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής της Φλώρινας , όπου θα γίνει γραπτή πρόταση της ΠΕΠΕ για να δρομολογηθεί συρμός με Δ/Η και καρότσες ενώ ομόφωνα απορρίφτηκε αίτημα της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 1 μηχανοδηγό σε IC στην περίπτωση που υπάρξει επιμονή  από πλευράς της για δρομολόγηση  IC στην γραμμή. Ομόφωνη απόφαση είναι ότι πρέπει να υπάρχουν για λόγους ασφαλείας 2 μηχανοδηγοί.
  • Όσον αφορά το Οργανόγραμμα θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επάνδρωση των κλιμακίων Βόλου , Δράμας , Πάτρας με μηχανοστασιάρχες ενώ δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε μετάθεση προσωπικού.
  • Για την ΣΣΕ αναμένεται η έκδοση της Κ.Υ.Α. που θα καθορίσει τις μετέπειτα ενέργειες της ΠΕΠΕ.
  • Σε ότι αφορά το θέμα των τροχών των H/A Siemens αλλά και γενικότερα στο θέμα της συντήρησης  της υποδομής και επιδομής θα ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πιέσει για τις καλύτερα δυνατά παρεχόμενες υπηρεσίες από τον ΟΣΕ.
  • Θα γίνει επιστολή προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επέκταση του προγράμματος ιδιωτικής ασφάλισης που έχουν οι συνάδελφοι του Προαστιακού και στο σύνολο των  μηχανοδηγών .Η απόφαση αυτή πάρθηκε με πλειοψηφία (9 υπέρ , Λειβαδιώτης – Λευκό , Βελλής – Κατά).
  • Το θέμα που είχε τεθεί για την οικονομική ενίσχυση των υποχρεωτικά  μετατασσομένων από το ΤΑΠΕΛ θα συζητηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις.
  • Τέλος ομόφωνα αποφασίστηκε η παροχή νομικής στήριξης για το θέμα που προέκυψε με τις αποδοχές 68 συναδέλφων για  το έτος 2008.Τα χρήματα αποτελούν δεδουλευμένα και η ΠΕΠΕ θα στηρίξει όσους απο τους 68 κληθούν για το παραπάνω θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου