Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κανένα νεότερο για την Κ.Υ.Α.

Πέρασε και αυτή η εβδομάδα και δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη στο θέμα της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εξαίρεση των σιδηροδρομικών απο τα πλαφόν των τακτικών αποδοχών του ενιαίου μισθολογίου που προαπαιτείται για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.Τα περιθώρια στενεύουν αφού έρχονται οι εκλογές που λογικά θα παγώσουν τις Νομοθετικές Πρωτοβουλίες , ενώ πλησιάζει και η ημερομηνία λήξης της μετενέργειας της υπάρχουσας σύμβασης (14.05.2012).
Αντίθετα πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστροφή συναδέλφων που είχαν βρεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας , αφού φαίνεται πως ο κ. Βορίδης θα τηρήσει την δεσμευσή του για τροπολογία που θα προβλέπει την παραπάνω διαδικασία.Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υποδομών υπέγραψε και  την Κ.Υ.Α. για την εξαίρεση όλων των σιδηροδρομικών , αλλά το θέμα κόλλησε στο Υπουργείο Οικονομικών αφού η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προέβλεπε την εξαίρεση ειδικοτήτων ή κλάδων.
Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν θα ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε νεώτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου