Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

213 Ναι στην νέα δανειακή σύμβαση...

Με την ευρεία πλειοψηφία 213 βουλευτών υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ 79 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ». Υπο αυτά τα δεδομένα το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο τι τελικά έπραξαν οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.(πίσω στο μαντρί γύρισαν πολλοί επαναστάτες).
Τι συνοδεύει την δανειακή σύμβαση ; Μα φυσικά ΝΕΑ μέτρα.Ήδη χτες γράψαμε για την μείωση του εφάπαξ , ακολουθεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο που σαν τελικό στόχο έχει την απόλυση 150 χιλ υπαλλήλων μέχρι το 2015 (ήδη χτες κατατέθηκε νομοσχέδιο για την κατάργηση Οργανισμών-2174 Υπηρεσίες κλείνουν)ενώ και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ χτες κ.Λαγκάρντ δήλωσε πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλότερος από αυτόν της Ισπανίας , Πορτογαλίας αλλά και ....Κροατίας.Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πιο αδαής τι μας περιμένει  !
Αυτά μας επιφυλάσσουν τα κόμματα του μνημονίου.Και πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όποιον στηρίζει αυτές τις πολιτικές.
Ειδικότερα, την κύρωση της δανειακής σύμβασης ψήφισαν οι βουλευτές... του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας καθώς, οι τέσσερις ανεξάρτητοι – πρώην ΠΑΣΟΚ – Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Τόγιας, Μιλένα Αποστολάκη και Χρήστος Κατσούρας και οι 7 ανεξάρτητοι – πρώην ΝΔ – Γιώργος Βλάχος, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Παπασιώζος, Κώστας Γκιουλέκας, Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Γιώργος Βαγιωνάς. 

Στις ηχηρές απουσίες συγκαταλέγονται αυτές των κυριών Βάσως Παπανδρέου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και των κ. Σπύρου Κουβέλη και Οδυσσέα Βουδούρη ενώ οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι προέρχονται  από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταψήφισαν το ν.χ.

Επιπροσθέτως «ΟΧΙ» ψήφισαν οι βουλευτές των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου